Terziler Odası Başkanı Kotan: Hazır konfeksiyon terziliğin sonu oldu

Erzurum Terziler Odası Başkanı Mustafa Kotan, 30 Mart tarihinde yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olduğunu açıklayarak, “Konfeksiyon, terziliği bizim sonumuz oldu.

Google Haberlere Abone ol
Terziler Odası Başkanı Kotan: Hazır konfeksiyon terziliğin sonu oldu

Erzurum Terziler Odası Başkanı Mustafa Kotan, 30 Mart tarihinde yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olduğunu açıklayarak, “Konfeksiyon, terziliği bizim sonumuz oldu.” dedi.

Erzurum Terziler Odasının 280 üyesinin bulunduğunu ifade eden Terziler Odası Başkanı Mustafa Kotan, işsizliğin had safhada olduğunu ve çırak bulamadıklarını belirtti. Kotan, “Ucuz ithal kumaşlarda bu işin tuzu biberi oldu. Eskiden iş yerlerimizi takım dikebilmek üzere kumaşlar koyardık. Şimdi ise ayda bir iki gelecek takım elbiseyi bekliyoruz. İnsanlar 10 liraya da 100 liraya da istediği, hazırda kendine giyecek bulabiliyor. Terzilik biraz daha pahalıya mal oluyor diye diktirmiyor. Gelecek için istikbal vaat etmediği için kimse çocuğunu terzinin yanına vermiyor, yetiştirmiyor. Yetişmeyince memlekette terzilik can çekişiyor. Ben 70 küsur yaşındayım. İşte biz de tahminin beş yıllık bir dönem sonra gelenler, yırtıkla sökükle idare edecekler. Ben öyle görüyorum terziliğin geleceğini.” diye konuştu CİHAN

Yorumlar