Tersaneciler TSO yönetimi ile bir araya geldi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetimi ile tersanelerin yöneticileri, liman konusunu görüşmek amacıyla toplantıda bir araya geldi. Ereğli TSO binasında toplanan tersane sahipleri, oluşturulacak limanın işletmeciliği...

Google Haberlere Abone ol
Tersaneciler TSO yönetimi ile bir araya geldi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetimi ile tersanelerin yöneticileri, liman konusunu görüşmek amacıyla toplantıda bir araya geldi.

Ereğli TSO binasında toplanan tersane sahipleri, oluşturulacak limanın işletmeciliği ve kurulacak şirketle ilgili çalışmaları değerlendirdi. Şu an kullanılmaz durumda olan Gülüç tersaneler bölgesini tekrar faaliyete geçirmek ve Ereğli ekonomisini kalkındırmak, 7-8 bin kişiyi istihdam etmek amacıyla Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantı, yaklaşık iki saat sürdü. Toplantıda, tersane sahipleri ve TSO yöneticilerinin limanın işletmesi ve şirketin kurulması ile ilgili konularda prensipte anlaştığı öğrenilirken, kurulacak olan şirket tüzüğünün hazırlanması için 4 Haziran Çarşamba günü yeniden bir araya gelineceği ifade edildi.

Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Ereğli OSB’de sanayi kuruluşları ile Bolu, Düzce ve Karabük gibi illerin liman ihtiyacının karşılanması için tersaneler bölgesindeki havuzun liman işletmesi olarak kullanılması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na müracaatta bulunmuş ve bu talep bakanlık tarafından olumlu karşılanmıştı.

Toplantıya; Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Çivici, Hakan Şen, Ali Ustamehmetoğlu, Mehmet Arif Madenci, Avukat Levent Dinçer katıldı.

CİHAN

Yorumlar