Terörle mücadeleye yeni format geliyor

Türkiye'nin 35 yıldır kanını emen terör belasında yeni bir formata geçiliyor

Google Haberlere Abone ol
Terörle mücadeleye yeni format geliyor

Terörle mücadelenin “kırmızı kitabı” şekilde nitelendirilen “Terörle Mücadele ve Demokratikleşme Strateji Belgesi”, önümüzdeki sürece de rehberlik edecek.

Bunla ilgili 2014'ten bu güne 17 kuruluş ve kuruluştan görüş alındı. Belgenin oluşturulmasına yönelik şekilde Müsteşarlık bünyesindeki komisyonun da 25 ayrı toplantı gerçekleştirdiği söylendi.

Raporda, çözüm süreci özelindeki algı, yetinme ve beklentilerin ortaya konulması amacıyla tetkik projeleri ve piyasa kontrolleri da yaptırıldığı dikkat çekilerek, süreç kapsamında memleket için ve memleket dışında yaşanan gelişmelere ait değerlendirmelerin de ilgili halk kuruluş ve kuruluşlarına sunulduğu vurgulandı.

Müsteşarlık hariç devletleri de mercek altında aldı. Bu kapsamda, Kuzey İrlanda, İspanya, Kolombiya, Güney Afrika, Filipinler, Endonezya, Korsika ve Sri Lanka'daki arbede çözümleri ve demokratikleşme politikaları incelendi.

Geçmişte terör itibariyle köylerinden göç eden vatandaşlara yönelik geliştirilen Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) ile Sosyal Destek Programı (SODEP) analiz edilen detaylar içerisinde yer aldı. Bu planların önümüzdeki süreçte terörle mücadeleye katkıları değerlendiriliyor.  

Türkiye Gazetesi

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar