Terörle mücadeledeki avukatlık ücretlerinde değişiklik yapıldı

Terörle mücadelede görev alan personelin, bu görevlerinin ifasından doğduğu iddia edilen suçlardan dolayı yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda müdafi olarak belirlediği avukat veya avukatların ücretlerinin ödenme usul ve esaslarına dair yönetmeliğin 7.

Google Haberlere Abone ol
Terörle mücadeledeki avukatlık ücretlerinde değişiklik yapıldı

Terörle mücadelede görev alan personelin, bu görevlerinin ifasından doğduğu iddia edilen suçlardan dolayı yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda müdafi olarak belirlediği avukat veya avukatların ücretlerinin ödenme usul ve esaslarına dair yönetmeliğin 7. maddesinin birinci fıkrası değişiklik yapıldı.

    Yapılan değişikliğe göre avukatlık ücreti, avukatlık ücret tarifesine bağlı olmaksızın ödeneceği ancak, bir personel için yapılacak toplam ödeme, soruşturma evresindeki işlerde 7 bin, askerî mahkemelerde görülenler dâhil ağır ceza mahkemesinin görevine giren suçlarda 35 bin, askerî mahkemelerde görülenler dahil asliye ceza mahkemesinin görevine giren suçlarda 15 bin 750 göstergenin avukatlık sözleşmesinin yapıldığı tarihteki memur maaş katsayısı ile çarpımının 20 katından fazla olamayacak.
CİHAN

Yorumlar