Teröristin babası, yine istihbaratı suçladı

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütü üyesi Uwe Mudlos'un babası profesör Siegfried Mundlos, Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) verdiği ifadede yine istihbarat dairelerini suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Teröristin babası, yine istihbaratı suçladı

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütü üyesi Uwe Mudlos'un babası profesör Siegfried Mundlos, Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) verdiği ifadede yine istihbarat dairelerini suçladı. Dünkü duruşma salonundaki tavırlarından vazgeçip daha sakin ve ciddi bir izlenim bırakan baba, oğlunun aşırı çevreye kaymasında Thüringen İstihbarat Dairesi’nin suçlu olduğunu savundu.

Mundlos, bu istihbarat dairesinin gizli muhbirlere ödediği paralarla aşırı sağcıların saf gençleri Neonazi konserlerine götürdüğünü ve onları bu şekilde Neonazi yaptıklarını ileri sürdü. Oğlunun ölüm haberini, olaydan bir gün sonra Beate Zschaepe'nin telefonu ile öğrendiklerini anlattı.

Oğlunun yeraltına indikten sonra izini süren Mundlos, Thüringen İstihbarat Dairesi’nin dönemin başkanından oğlunun hayatta olduğuna dair bir bilgileri olmadığını öğrendiğini kaydetti. Mundlos'un ''Üçlü hakkında ileri sürülen suçlar bana göre hala kanıtlanmadı.'' demesi dikkat çekti.

Duruşmanın ardından söz alan müdahil avukatlardan biri, baba Mundlos'un oğlunun aşırı sağcılığa kaydığını fark edemeyip, onu sadece Neonazi kıyafetleri modasına ilgi duyan biri gibi anlatmakla birlikte istihbarat dairesi hakkında söylediklerinin dikkate şayan olduğunu ifade etti.

İlk günkü ifadesinin sonlarına doğru terör örgütünün mağdur ettiği ailelerden basit bir özür dileyen Mundlos’un, duruşma esnasında başhakim Manfred Götzl'e 'ukala' demesi başhakimi bir kez daha çileden çıkardı. Zschaepe'nin havaya uçurduğu binadaki Charlotte E. adlı yaşlı komşunun video aracılığı ile ifadesinin alınması ise bir kez daha ertelendi.

NSU terör örgütü üyeleri, Almanya'da 2000 yılından itibaren toplam on kişiyi öldürmüş, iki bombalı saldırı düzenlemiş ve 15 banka soygunu gerçekleştirmişti. CİHAN

Yorumlar