Terör örgütünün dershane önünde katlettiği fidanlar anıldı

Diyarbakır’da terör örgütünün sivillere yönelik düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 6 üniversiteye hazırlık öğrencisi ile bir veli hayatlarını kaybettikleri yerde anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütünün dershane önünde katlettiği fidanlar anıldı

Diyarbakır’da terör örgütünün sivillere yönelik düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 6 üniversiteye hazırlık öğrencisi ile bir veli hayatlarını kaybettikleri yerde anıldı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ile hayatını kaybeden gençlerin aileleri ile arkadaşların patlamanın meydana geldiği yere karanfiller bıraktı.

Diyarbakır’da 3 Ocak 2008 tarihinde bomba yüklü aracın, askeri servis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu hayatını kaybeden 6'sı öğrenci, 7 kişinin ailesi olay yerinde gözyaşı döktü. Terör örgütü PKK'nın 2008 yılında düzenlediği saldırıda dershane öğrencileri Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu, Eren Şahin, Engin Taşkın, Salih Ekinci, Melek İpek ile öğrenci velisi Cengiz Kaya hayatını kaybetmişti.Terör saldırısı kurbanı olan gençler için ilk anma programı olayın meydana geldiği yerde yapıldı. Aralarında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın da olduğu aileler olay yerine karanfil bıraktı. Dershane öğrencileri ise saldırıda hayatını kaybeden 6 arkadaşının fotoğraflarını taşıdı. Saldırıda hayatını kaybeden Rıdvan Süer’in babası Şemsettin Süer, Ankara’dan anma için geldiğini belirterek, "Aradan 6 yıl geçse de acılar hala taze. Biz anma vesilesiyle geldik. Allah bir daha yaşatmasın." diye konuştu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise bir daha böyle acılar yaşamak istemediklerini belirterek, devam eden çözüm sürecinde şuana kadar artık gençlerin ölmediğini dile getirdi. İkinci anma töreni ise Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde yapıldı.

OLAYIN FAİLİ 9 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASINA ÇARPTIRILDI

Bombalı saldırının bir numaralı faili olan PKK'lı Erdal Polat ile kendisine yardım ve yataklık eden 6 kişi Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. 6'sı öğrenci 7 kişinin ölümü, 68 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı Erdal Polat geçen yıl 9 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve toplam 75 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Erdal Polat'ın 2002 yılında PKK'ya katılıp Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Hınere, Şehidan kampları ile Kandil Dağı'nda askeri ve siyasi eğitim aldıktan sonra Zap bölgesinden Türkiye'ye giriş yaparak Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalına geldiği ortaya çıkmıştı. Saldırıda öğrencilerin ölmesi üzerine terör örgütü PKK, saldırıyı önce üstlenmemişti ancak Polat yakalandıktan sonra örgüt üstlenmek zorunda kalmıştı.
CİHAN

Yorumlar