Terör örgütü üyeleri Diyarbakır’da 2 kardeşi kaçırmaya çalıştı

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 6 bölücü terör örgütü mensubunun, iki kardeşi evinden zorla götürmeye çalıştığını açıkladı. Evde bulunan aile fertlerinin direnç gösterdiği ve çıkan arbede üzerine bölücü...

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütü üyeleri Diyarbakır’da 2 kardeşi kaçırmaya çalıştı

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 6 bölücü terör örgütü mensubunun, iki kardeşi evinden zorla götürmeye çalıştığını açıkladı. Evde bulunan aile fertlerinin direnç gösterdiği ve çıkan arbede üzerine bölücü terör örgütü mensuplarınca şahıslara sokak ortasında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiğini belirten Genelkurmay, “Yapılan saldırı sonucu üç vatandaşımız yaralanmış olup, birinin hayati tehlikesi bulunmaktadır. Bölücü terör örgütü mensuplarının saldırı sonrası mahalleden kaçarak uzaklaştı.” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı, önemli yurtiçi ve sınır olayları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kıyıköy Mahallesi’ne gelen silahlı altı bölücü terör örgütü mensubunun, mahallede ikamet eden iki kardeşi evlerinden zorla götürmeye teşebbüs ettiği belirtilen açıklamada, “Evde bulunan aile fertleri direnç göstermiş ve çıkan arbede üzerine bölücü terör örgütü mensuplarınca şahıslara sokak ortasında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Yapılan saldırı sonucu üç vatandaşımız yaralanmış olup, birinin hayati tehlikesi bulunmaktadır.” denildi.

Bölücü terör örgütü mensuplarının, saldırı sonrası mahalleden kaçarak uzaklaştığı vurgulanan açıklamada, “Yaralı şahıslar saat 01.20'de, 112 Acil Servis'e ait iki ambulans ile Lice Devlet Hastanesi'ne, müteakiben Diyarbakır/Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca, Lice Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gerekli incelemelere başlamıştır.” ifadelerine yer verildi.

"SURİYE TARAFINDAN KALAŞNİKOF PİYADE TÜFEKLERİ VE DOÇKA SİLAHI İLE ATEŞ AÇILDI"

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca’daki Hacıpaşa Hudut Karakol sorumluluk bölgesindeki karakola, Suriye tarafından Kalaşnikof piyade tüfekleri ve Doçka silahı ile ateş açıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu durum üzerine hudut unsurlarımız tarafından Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) topu ile ateşe ateşle karşılık verilmiş ve Doçka silahı etkisiz hale getirilmiştir. Müteakiben; Karakolun, kaçakçılara vermiş olduğu zarardan dolayı öç almak maksadıyla hedef alındığını, ilk ZMA topu ile yapılan atışlarda Doçka silahının etkisiz hale getirildiği ve Derkuş bölgesinden yeni bir Doçka silahının gelmesinin beklendiği bilgisinin alınması üzerine, hudut unsurlarımız; iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ile Derkuş istikametinden çatışma bölgesine gelen Suriye yollarını MG-3 atışlarıyla kontrol altına almış ve Hudut Karakolumuza ateş açılan bölgeye araç geçişine müsaade edilmemiştir. Ayrıca, çatışma bölgesi; yedi adet TTZA, iki adet ZMA ile birlikte beş subay, 12 Uzman Erbaş ve 46 Er ile de takviye edilmiştir. Çatışma esnasında Suriye istikametinden Hacıpaşa Hudut Karakolu'na; Doçka ve Kaleşnikof piyade tüfekleri ile yoğun bir şekilde ateş açılmıştır. Suriye tarafından açılan ateşlere, hudut unsurlarımız tarafından misliyle karşılık verilmiştir. Çatışma, 17 Mayıs 2014 tarihinde saat 01.30'da sona ermiş olup, olayda herhangi bir zayiat meydana gelmediği bildirilmiştir.” Olay sonrası 6'ncı Mekanize Tümen Komutanlığı (Adana) Askeri Savcılığı'na ve Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verildiği vurgulandı.

CİHAN

Yorumlar