Terör kapsamında açılan Gezi davasında tutuklu kalmadı

Gezi olayları sırasında belinde silah olduğu iddia edilen Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 tutuklu sanık tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Terör kapsamında açılan Gezi davasında tutuklu kalmadı

Gezi olayları sırasında belinde silah olduğu iddia edilen Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 tutuklu sanık tahliye edildi. Terör kapsamında açılan davada tutuklu sanık kalmadı.

Terörle Mücadele Kanununun 10. maddesiyle görevli İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Gezi davası bu mahkemenin yeni kanun ile kaldırılmasının ardından İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. 4’ü tutuklu 36 sanıklı davada, sanık avukatlarının tahliye talepleri değerlendirildi. Mahkeme, eylemler sırasında tutuklanan SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu ile partililer Doğukan Öci, Furkan Tombul ve Ceyhun Dönmez'in tahliyesine karar verdi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu 4'ü tutuklu 36 kişi hakkında, TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından 3 Ocak 2014'te iddianame hazırlanmış, iddianamede şüphelilerin 3 ile 58 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırılması istenmişti. Bayraktaroğlu’nun basına yansıyan görüntüleinde belinde silah olduğu iddia edilmişti.
CİHAN

Yorumlar