Terme ve Çarşamba’da istişare toplantısı yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Terme ve Çarşamba ilçelerinde istişare toplantıları düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Terme ve Çarşamba’da istişare toplantısı yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Terme ve Çarşamba ilçelerinde istişare toplantıları düzenledi. Yapılacak olan çalışmalar, projeler hakkında görüş alışverişlerinin yapıldığı istişare toplantılarına partililer yoğun ilgi gösterdi.

Düzenlenen toplantıya AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Muharrem Göksel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, ilçe başkanvekileri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları, bazı il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, il ve belediye meclis üyeleri, İl Özel İdaresi yetkilileri katıldı.

    Toplantıların açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Muharrem Göksel, "2014 Yerel Seçimleri'ne doğru yol alınırken, Türkiye'nin en etkin ve yaygın yerel yönetim ağına sahip siyasi partisi olarak, ihtiyaç ve beklentilere de etkin karşılıklar üretmeyi 'olmazsa olmaz' bir sorumluluk alanı olarak görüşümüz bilinen bir gerçektir. Bu yaklaşımımızın; toplumsal talepleri önceden okuyarak karşılık üretmeyi hedefleyen bir yansımasını gerçekleştirdiğimiz toplantılarda oluşturduğumuz çalışma vizyonu ile birlikte anında cevap bulması sorunun değil, çözümün bir parçası olduğumuzun göstergesidir. Bu anlamda ülkemiz 1930'larda yapılmış Yerel Yönetimler Yasası ile AK Parti iktidarına kadar idare edilmiştir. Çağın gelişimine ayak uyduran bir belediye kanunu ancak 2004 yılında AK Parti iktidarıyla kavuştu. Bu reformlar ardı ardına devam etti. 2006'da, 2008'de ve 2012'deki Büyükşehir Yasası ile de bu sürdü ve bundan sonra da halkın ihtiyacına, çağın değişimine göre devam edecektir. Bu yasaların çıkmasının nedeni, halkımıza daha hızlı, daha etkin ve daha verimli hizmet götürmektir." diye konuştu.

    Yerel yönetimlerde başarının en önemli faktörünün çalışmak olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise "Önümüzdeki süreci yönetmek için Özel İdare kapsamında yürüyen işlerimiz var. Hizmetin devamlılığını, hizmetin akşının aksamadan sağlayabilmek, Terme ve Çarşamba ilçelerimizde yapılması gerekenler hakkında hazırlık yapılabilmesi için bu toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Sizlerinde görüşlerini alıp ilçemiz için daha neler yapabiliriz bunları konuşmak için bir aradayız. Yerel yönetimlerde başarının en önemli faktörünün çalışmak olduğunu unutmamak gerekir. Ekip arkadaşlarımız ile birlikte gece gündüz demeden, şehrimiz için en iyisini üretmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar