Terme bahçede bulunan yavru karaca için seferber oldu

Samsun’un Terme ilçesinde bulunan yavru karaca Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Terme Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.İlçeye bağlı Kozluk Mahallesi Akçay mevkiinde vatandaşlar tarafından bahçede bulunan yavru...

Google Haberlere Abone ol
Terme bahçede bulunan yavru karaca için seferber oldu

Samsun’un Terme ilçesinde bulunan yavru karaca Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Terme Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

İlçeye bağlı Kozluk Mahallesi Akçay mevkiinde vatandaşlar tarafından bahçede bulunan yavru karaca için Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, devreye girdi. Karacanın sağlıklı nakli için belediye ekiplerini görevlendiren Kul, yavrunun Terme Orman işletme Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmesini sağladı. İlk incelemelerde gayet sağlıklı olduğu belirlenen karacanın bir süre sonra doğal ortamına salınacağı ifade edildi. Terme Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, karacaların çok hassas hayvanlar olduklarına işaret ederek Terme halkından karacalardan uzak durmalarını istedi.

"KARADENİZLİ İÇİN YEŞİLİ VE CANLILARI KORUMAK YAŞAM BİÇİMİDİR"

Doğal yaşamın korunması hususunda her vatandaşa görev düştüğünü ve her türlü canlı varlığın, sağlıklı olarak yaşamını sürdürme hakkına sahip olduğunu söyleyen Başkan Kul, “Çevreyi olumlu ve doğru şekilde bir bütün halinde korumak zorunda olduklarının altını çizerek, “Çünkü dünya, tüm canlı ve cansız varlıkların bir tür etkileşim arenasıdır. Bu etkileşim tabiattaki ekolojik dengenin bir sonucudur. Hayvan hakları dendiği zaman, konunun asla evcil ve başıboş hayvanlarla sınırlı olmadığını bilmemiz gerekir. Hayvan hakları, av hayvanlarından, evcil ve yaban hayvanlarına, kobay hayvanlarından, besi hayvanlarına kadar, geniş bir çerçevede yeryüzündeki tüm hayvanlara var olma ve yaşama hakkı verir. Her bitki ve hayvan türü, doğal dengenin ayrılmaz birer parçasını teşkil etmekte ve doğal dengenin oluşumuna katkıda bulunmamız biz Karadenizlilerin her zaman gözetmesi gereken bir konudur, yeşili ve canlıları korumak bizim yaşam biçimimizdir.” dedi.

CİHAN

Yorumlar