TEOG'da Tokat şampiyonu Özel İpek Koleji’nden çıktı

Tokat'ta TEOG sınavında sorulan toplam 240 sorudan sadece bir yanlış yaparak 498,6 puan alan Özel İpek Koleji öğrencisi Ferhat Seçkin il şampiyonu oldu. Tokat Özel İpek Koleji 2014 OGES yerleştirme sonuçlarına göre 452,3 ortalama puan ile...

Google Haberlere Abone ol
TEOG'da Tokat şampiyonu Özel İpek Koleji’nden çıktı

Tokat'ta TEOG sınavında sorulan toplam 240 sorudan sadece bir yanlış yaparak 498,6 puan alan Özel İpek Koleji öğrencisi Ferhat Seçkin il şampiyonu oldu.

Tokat Özel İpek Koleji 2014 OGES yerleştirme sonuçlarına göre 452,3 ortalama puan ile büyük bir başarı elde etti. Geçen yılki yerleştirme yüzdelik dilim ve puanları esas alındığında İpek Koleji’nin 8. sınıftan mezun olan 57 öğrencisinden 27’si 470 puan ve üzerinde başarı elde ederek mezun öğrencilerinden 16’sı 446 ile 470 puan aralığında başarı elde etti. Sıralamaya göre bu öğrenciler Fen Lisesine yerleşirken 15 öğrenci, Sosyal Bilimler Lisesi (eski haliyle Anadolu Öğretmen Lisesi), geri kalan 15 öğrencinin ise 10’nu Tokat Anadolu Lisesi, 5 ‘ise Tokat Atatürk Anadolu Lisesine yerleşmeye hak kazandı.

TEOG şampiyonu Ferhat Seçkin, elde ettiği başarıda okulunun çok etkili olduğunu kaydetti. Seçkin, “Bu başarıda bana destek olan okulumun idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu zorlu süreçte destekleriyle beni yalnız bırakmayan aileme de teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Hasan Koç da 452,3 puan ortalaması ile güzel bir başarı elde edildiğini ifade etti. Koç, “Bu başarımızı yüzde 100 yerleştirme ile devam ettireceğiz. Geçen yıllarda 446 puan ortalamasıyla Türkiye geneli 30 binin üzerindeki okul içinde ilk 100'e girmiştik. Öyle zannediyorum bu sene daha da güzel sıralama elde ettik. Bu başarıyı elde etmemizde yaptığımız programlı etüt çalışmalarının, bireye özel eğitim ve rehberliğin katkısı büyük olmuştur. Burada özverili çalışmalarıyla emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Ayrıca her türlü çalışma ve programlarımızda desteklerini esirgemeyen tüm velilerimize teşekkür eder bu başarının Tokatımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Hasan Koç konuşmasına şöyle devam etti: “Okulumuzun bu başarısında düzenli, tertipli ve planlanmış bir çalışmanın yanında; anaokulundan 8. sınıfa kadar her sınıf düzeyinde yapmış olduğumuz sosyal, sanatsal, olimpiyat çalışmaları, sportif faaliyetler, kulüp ve proje alanındaki çalışmalarımızın da çok etkili olduğunu gördük. Bu tür çalışmalar öğrencilerimize özgüven duygusu kazandırmıştır. Ayrıca yabancı dil eğitimine verdiğimiz önemin de bu başarıda büyük rol oynadığına inanıyorum. Bu kapsamda yabancı dil öğretiminde 5. sınıflara haftalık 15 saat yoğunlaştırılmış İngilizce dersini, yabancı hocalar eşliğinde pratiğe dayalı uygulamamızın güzel neticelerini aldık. Önümüzdeki öğretim yılında da yabancı öğretmenlerimizin sayısını artırarak dil eğitimine önem vererek devam edeceğiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar