Tencere-tava davasında sanıklar suçlamayı reddetti

Gezi eylemlerinde tencere tava çaldıkları iddiasıyla haklarında 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçundan 1 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan 3 kişi hakim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Tencere-tava davasında sanıklar suçlamayı reddetti

Gezi eylemlerinde tencere tava çaldıkları iddiasıyla haklarında 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçundan 1 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan 3 kişi hakim karşısına çıktı. Tencere ve tava çaldıkları iddiasını kabul etmeyen sanıklar, haklarında beraat kararı verilmesini istedi.

Gezi eylemleri sırasında Hilal Kazcıoğlu adlı vatandaş üst katta oturan komşuları hakkında balkonda tencere ve tava çalarak gürültü yaptıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu. Savcılık, anne Filiz Değirmencioğlu ve iki çocuğu Onur Aldede ile Tuğçe Aldede hakkında 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçundan birer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Şikayetçiler ve sanıklar salonda hazır bulundu. Savunmasında hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen sanık Tuğçe Aldede, "Biz ne şikayetçiyi ne diğer komşularımızı rahatsız etmek amacıyla gürültü yapmadık. Komşularımızdan tencere-tava çalanlar vardı ancak biz bu eyleme katılmadık. Şikayetçi evinde çok fazla kedi kuş besliyor. Evimizi pireler bastı. Biz de 2 defa belediyeye şikayet ettik. Bu nedenle bize husumet besliyor. Beraatimi istiyorum." dedi.

Polise de aynı şeyleri anlattıklarını ancak ifadesinin değiştirilerek tutanak hazırlandığını iddia eden Aldede, “Ben de okumadan imzaladım. Bu nedenle kabul etmiyorum." diye konuştu.

Diğer sanıklar Onur Aldede ile Filiz Değirmenciler de haklarındaki suçlamayı kabul etmedi. Beraat kararı verilmesini isteyen sanıklar, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmedi.

Şikayetçi Hilal Kazcıoğlu ise ifadesinde, "Benim asıl şikayetim tencere tavadan ziyade üzerime toprak atılmasıydı. Sanıklar üst kattan üzerime toprak attılar. Olaydan sonra tencere-tava çalmadığım için öldürüleceğimi düşündüm. Sosyal medyada çok üzerime gelindi. İşaretlendiğimi düşündüm. Psikolojim bozuldu. Gezi eylemleri başladığında gece 2'de 'Uyan Türkiye' diye bağırarak beni rahatsız ettiler. Balkon demirlerine vurduklarından bütün apartman titriyordu. Sonraki günlerde de saat 9-10 arası tencere tava çalarak beni rahatsız etmeye devam ettiler.Ben 'Yeter artık' diye ikaz ettiğimde ise karşı apartmandan bir adam bana tepki gösterdi." şeklinde konuştu.

Hakim, şikayetçinin dosyaya delil sunması için süre vererek duruşmayı erteledi.
CİHAN

Yorumlar