Temsili askerliği göz yaşlarıyla tamamladılar

Edirne İl Jandarma Komutanlığı’nda bir günlük temsili askerlik yapan engelli gençler, terhis olmaları esnasında göz yaşını tutamadı. Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan bir tanesi de askerlik...

Google Haberlere Abone ol
Temsili askerliği göz yaşlarıyla tamamladılar

Edirne İl Jandarma Komutanlığı’nda bir günlük temsili askerlik yapan engelli gençler, terhis olmaları esnasında göz yaşını tutamadı.

Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan bir tanesi de askerlik yaşına gelen engelli gençlerin bir günlük askerlik yapma etkinliği. Haftanın başlamasıyla birlikte İl Jandarma Komutanlığı’nda yapılan hazırlıkların ardından engelli gençler birliğe alındı. Bir günlük temel askerlik eğitiminden geçen engelli askerler için temsili yemin töreni düzenlendi.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakkı Çetin, temsili askerlik uygulaması kapsamında bir günlük temel eğitimlerini tamamlayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılan Mehmetçikler için ant içme töreni düzenlediklerini söyledi. Engelli askerler adına bir açıklama yapan Barış Yalçınkaya, güzel yurdun bireyi olarak vatan borçlarını ödemek için yola çıktıklarını kaydetti. Vatan borcunu şehitler gibi ödemeyi arzu ettiklerini anlatan Yalçınkaya, ancak bu mümkün olmadığından temsili askerlikle borcunu ödeyebildiklerini kaydetti.

Komutanlıkta vatani görevini yapan askerlerin de yardımıyla engelli askerler Türk bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti. Yeminin ardından Edirne Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından engelli askerlere terhis belgesi verildi. Yemin töreninde, Mehmet Kaynarca isimli engelli askerin sözleri, vali ve belediye başkanıyla samimi konuşması gülüşmelere neden oldu. Bir günlük askerliğin ardından yemin ederek terhis olan askerlerden bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Askerliğe devam etmek isteyen engellileri sakinleştirmek garnizon komutanı ve belediye başkanına düştü. Komutan ve başkanın uzun uğraşları sonucu engelli asker ancak sakinleşebildi.

CİHAN

Yorumlar