'Temiz çevre temiz insan' diyen Fatih Koleji öğrencilerinden örnek davranış

Zonguldak Kozlu sahillerini kaplayan çöpler, öğrenciler tarafından temizlendi. Büyüklerin şaşkın bakışları arasında sahilleri dolduran Fatih Koleji ilk ve ortaokul öğrencileri, sahile bırakılan araç lastiği, şırınga, pet şişe, poşet, terlik gibi çöpleri.

Google Haberlere Abone ol
'Temiz çevre temiz insan' diyen Fatih Koleji öğrencilerinden örnek davranış

Zonguldak Kozlu sahillerini kaplayan çöpler, öğrenciler tarafından temizlendi. Büyüklerin şaşkın bakışları arasında sahilleri dolduran Fatih Koleji ilk ve ortaokul öğrencileri, sahile bırakılan araç lastiği, şırınga, pet şişe, poşet, terlik gibi çöpleri topladı. Sahildeki kirliliği görünce şaşıran öğrenciler, kısa sürede çöp poşetlerini doldurdu.

    Fatih Koleji 4. ve 6. sınıfta eğitim gören 80 öğrenci, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kozlu Sahili'nde temizlik çalışması yaptı. Eldiven ve maskelerini takan öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde 2 kilometrelik sahil boyunca çöp topladı.

    Okul öğretmenlerinden Ergün Yaldız, “Okul olarak çevreye duyarlı nesil yetiştirme adına bugün çöp toplama çalışması yaptık. Çok kısa bir sürede çöplerimiz birikti. Çevrenin ne kadar kirletildiği de bu çöplerden açıkça ortaya çıkmıştır.” dedi.

    Fatih Koleji Müdür Yardımcısı Çağlar Gültekin, “Öğrencilerimizle birlikte Kozlu sahiline gelerek, çevredeki vatandaşlara çevrenin temizliği hakkında bir farkındalık oluşturduk. Öğrencilerimiz de bu etkinlikle hem eğlendi hem de bilinçlendiler. Buraya geldiklerinde bu kadar çevre kirliliğiyle karşılaşacaklarını ummuyorlardı. Çevre temizliğinin ne kadar önemli olduğunu söylediler. ‘Öğretmenim bu kadar kısa sürede bu kadar çöpü topladık, burası ne kadar kirliymiş’ dediler. İnşallah faydalı olmuştur” şeklinde konuştu.

    Sahildeki kirliliğe şaşırdıklarını ifade eden öğrenciler ise şunları söyledi: “Öğretmenlerimiz bu konuyu bize anlatmıştı. Sahilin bu kadar kirli olduğunu görünce çok şaşırdık. Geldiğimizde burayı tam bir çöp yığını halinde bulduk. Buna biz de çok şaşırdık. Bu kadar çöp beklemiyorduk. Bunlar sadece bizim bulabildiklerimiz. Buranın işi baya zor. İnşallah insanlar da bu haberi dinleyince duyarlı olup çöp toplamaya gelirler.”

    Çöpleri toplayan öğrenciler hep bir ağızdan ‘temiz çevre temiz insan’ diye slogan atarak temizliğe dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar