'Temel Bilimler'de yaşanan sorunlar ele alındı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nda düzenlenen toplantıda 'Temel Bilimler'de yaşanan sorunlar çok boyutlu olarak değerlendirildi.

Google Haberlere Abone ol
'Temel Bilimler'de yaşanan sorunlar ele alındı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nda düzenlenen toplantıda 'Temel Bilimler'de yaşanan sorunlar çok boyutlu olarak değerlendirildi.

Toplantıya, Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik, Kimya, Biyoloji Bölüm Temsilcileri ve Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge yetkilileri katıldı. Toplantıda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Temel Bilimlere ilişkin bölümlerin pasif duruma geçmesinin ardında yatan unsurları dile getirdi. Doç. Dr. Naim Uzun, 'Fen Bilgisi Öğretmenlerine Yönelik Etkinlik Hazırlama Semineri'nden bahsetti. Bu tarz çalışmaların onları motive edeceğini dile getirdi. Doç. Dr. Özgül Keleş, öğretmenlerin, meslekle ilgili yaptıkları çalışmaların takdir edilmesinin başarıyı artıracağı görüşünü dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Arzu Doğru ise Temel Bilimlerle ilgili eğitim sürecinin okul öncesi eğitime de yansıması gerektiğini vurguladı.

Toplantıdaki diğer görüşler özetle şöyle:
Yrd. Doç. Dr. Nefise Dilek: “Üniversite ortamında yapılacak bilimsel etkinliklerle öğrencilerin bölümlere ilgi ve hevesleri artırılabilir.”
Yrd. Doç. Dr. Sedef Bilici: “Aksaray Üniversitesi’nde yapılacak Bilim, Sanat ve Kültür Şenliğine Milli Eğitim'den öğretmen ve öğrenciler katılım sağlamalı.”
Yrd. Doç. Dr. Mahmut Erzengin: “Temel Bilimlerden mezun olanlarla ilgili istihdam sorunu büyük bir kaygı oluşturmaktadır.”
Dr. Gül Karacan: “Milli Eğitim okullarında Temel Bilimlere yönelik derslerin saatleri oldukça yetersiz.”
Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Şube Müdürlüğü Uzmanı Halil Arıbaş: “Öğrenciler, Temel Bilimler alanındaki derslerden ve laboratuvar etkinliklerinden 'yapamam, başaramam' kaygısıyla çekiniyorlar.”

Toplantının ardından katılımcılar, ilk somut uygulamanın öğretmenler ve öğrenciler üzerinde gerçekleşmesi hususunda fikir birliğine vardı. Buna göre Aksaray Üniversitesi’nde, Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki öğretmenlere ve öğrencilere yönelik laboratuvar uygulaması yapılacak. CİHAN

Yorumlar