TEM Kocaeli'de tatil dönüşü yoğunluğu

Bayram tatilinin son gününde TEM otoyolu ile D-100 karayolunun Sakarya kesiminde akıcı bir trafik yaşanırken, Kocaeli kesiminde uzun araç kuyrukları oluştu

Google Haberlere Abone ol
TEM Kocaeli'de tatil dönüşü yoğunluğu
Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren vatandaşların eve dönüş yolculuğu, TEM otoyolu ile D-100 karayolunun Kocaeli kesiminde trafik yoğunluğuna neden oldu.

TEM otoyolunun Sakarya-Sapanca kesiminde akıcı yoğunluk devam ediyor. Sakarya kesiminde trafik akışı normal seyrederken Sapanca gişeleri yakınlarında yoğunluk artıyor. Sapanca'dan Kocaeli kesiminde de akıcı yoğunluk görülüyor.

Otoyolun İstanbul istikametinde Kocaeli kesiminde ise Kartepe'de başlayan ve Alikahya, Bekirdere, Gültepe rampaları ile Gültepe ve Korutepe tünel girişleri mevkisinde zaman zaman durma noktasına gelen trafik akışında maddi hasarlı kazalar ve araç arızaları nedeniyle aksamalar yaşanıyor.

Ortalama hızı saatte 35-40 kilometreye kadar düşen araçlar, normal zamanda 15-20 dakika süren İzmit geçişini yoğunluk nedeniyle 2-2,5 saatte katediyor.

Uzun araç kuyruklarının oluştuğu TEM otoyolundaki trafik yoğunluğu, Derice'den sonra azalıyor.

D-100 karayolunun İzmit geçişi İstanbul yönünde de araçlar düşük hızda seyrederken, D-130 ile D-605 karayollarında ise trafik normal akışında devam ediyor.

Öte yandan, Osmangazi Köprüsü ile Eskihisar Feribot İskelesi'ni kullanan araç sayısında da normalin biraz üzerinde artış olduğu gözleniyor.

Kocaeli ve Sakarya il emniyet müdürlüklerine bağlı trafik ekipleri de yollardaki kontrollerini sürdürüyor.

Yorumlar