Telefon dolandırıcılarına 10 yıl hapis talebi

Kendilerini başkomiser ve savcı olarak tanıtıp 'banka hesaplarınıza müdahale olmuş' diyerek kandırdıkları karı kocanın 26 bin lirasını dolandırdıkları ileri sürülen 2 şüpheli hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Telefon dolandırıcılarına 10 yıl hapis talebi

Kendilerini başkomiser ve savcı olarak tanıtıp 'banka hesaplarınıza müdahale olmuş' diyerek kandırdıkları karı kocanın 26 bin lirasını dolandırdıkları ileri sürülen 2 şüpheli hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

    Davaya konu olan olay, 12 Ekim 2012 günü yaşandı. Adapazarı'nda yaşayan S.A. isimli kadını cep telefonundan arayan bir dolandırıcı kendisini İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden başkomiser olarak tanıttı. Dolandırıcı, kadına banka kartlarının limitleri ile oynandığını, başka bankalardan hesap açıldığını, bir banka memurunun banka bilgilerini sattığını, bu sebeple en yakın ATM cihazına giderek banka bilgilerini sıfırlaması gerektiğini ve bu esnada cep telefonunu kapatmamasını söyledi. Dolandırıcının beyanları üzerine kadın, TC kimlik numarasını kullanarak dolandırıcının bildirdiği hesap numarasına 7 bin 980 lira para gönderdi.

    Kadından yüklü miktarda para alan dolandırıcılar, 4 saat sonra kadının kocasını aradı. Kendisini polis memuru olarak tanıtan dolandırıcı, şahsa "Eşinizle görüştük. Sizin de şahsi ve şirket hesaplarınıza müdahale olmuş. Sizi savcı beye bağlayayım." dedi. Kısa bir süre sonra kocayı farklı cep telefonundan arayan dolandırıcı, bu kez kendisini savcı olarak tanıttı. Bu sırada şahsın eşini de arayan dolandırıcılar, ayrı yerlerde bulunan çifti birbirleriyle görüştürerek beyanlarına inanmalarını sağladı. Kocada dolandırıcıların yönlendirmesiyle nakit para temin etti. Ayrıca altın satın alıp bozdurarak elde ettiği toplam 18 bin 25 lira parayı PTT yolu ile dolandırıcının verdiği hesaba gönderdi.

    Bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan çift, polise başvurdu. Şikayet üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yapılan araştırmada S.A. tarafından gönderilen 7 bin 980 liranın Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan A.Ö.'nün kredi kartı hesabına yatırıldığı belirlendi. Paranın A.Ö. tarafından kredi kartı kullanımı ile harcandığı tespit edildi.

    Kadının kocası tarafından PTT havalesi ile gönderilen 18 bin 25 liranın ise Adana'da yaşayan R.B. tarafından PTT şubesinden çekildiği belirlendi. Şubenin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, R.B'nin parayı çekerek cebine koyduğunu ve şubeden ayrıldığını tespit etti.

    Şüphelilerden R.B. kaçarken diğer şüpheli A.Ö. gözaltına alındı. A.Ö. ifadesinde kredi kartını 3 ay önce kaybettiğini, ancak yeniden başvurarak kredi kartı aldığını öne sürdü. Suç tarihinde kuyumcudan alış veriş yaparken kredi kartı hesabında 7 bin 600 lira olduğunu öğrendiğini ve 10 adet cumhuriyet altını satın aldığını ifade eden A.Ö., paranın nereden geldiğini bilmediğini iddia etti.

    Yapılan soruşturmada şüpheliler R.B. ve A.Ö.'nün çok sayıda suç kayıtlarının olduğu ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten savcı, şüphelilerin birlikte hareket ederek müştekileri dolandırdıklarının anlaşıldığını belirterek her iki sanık hakkında 'dolandırıcılık' suçlamasıyla Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

    Mahkeme, ilk duruşmada görevsizlik kararı vererek davanın ağır ceza mahkemesinin görev alanında olduğu gerekçesiyle dosyayı savcılığa gönderdi.

    İddianamede, her 2 şüpheli için dolandırıcılık suçundan ayrı ayrı olmak üzere bir yıldan 5 yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası talep edildi. CİHAN

Yorumlar