Teknoloji fakültesi mezunlarına mühendis ünvanıyla diploma veriliyor

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, fakültelerinden mezun olan öğrencilere mühendis ünvanı ile diploma verdiklerini kaydederek; "Mezunlarımız hukuki olarak mühendislik mesleğinin gerektirdiği tüm hak...

Google Haberlere Abone ol
Teknoloji fakültesi mezunlarına mühendis ünvanıyla diploma veriliyor

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, fakültelerinden mezun olan öğrencilere mühendis ünvanı ile diploma verdiklerini kaydederek; "Mezunlarımız hukuki olarak mühendislik mesleğinin gerektirdiği tüm hak ve sorumluluklara sahiptir" diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Türkiye’deki diğer Teknoloji Fakülteleri gibi kendi fakültelerinin de mezun olan öğrencilere mühendis ünvanı ile diploma verdiklerini kaydetti. ÖSYM kılavuzunda listelenen Teknoloji Fakültesi bölümlerinin isimlerinde 'Mühendislik' terimi geçmekte olduğunu hatırlatan Dekan Sarıbıyık, mezunların diplomalarında da açık bir biçimde mühendis ibaresinin geçtiğini ifade etti. Sarıbıyık, “Dolayısıyla, mezunlarımız hukuki olarak mühendislik mesleğinin gerektirdiği tüm hak ve sorumluluklara sahiptir.” dedi.

Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) 09.07.2014 tarih ve 4407 sayı ile aldığı kararda, eşdeğerlik konusundaki çelişkiyi ortadan kaldıran yazıyı tüm kurum ve kuruluşlara gönderdiğini anlatan Sarıbıyık, daha detaylı bilgi almak isteyenlerin Teknoloji Fakültesi web sitesine (www.tf.sakarya.edu.tr) bakabileceklerini belirtti.

Teknoloji fakültelerinin diğer mühendislik eğitimi veren fakültelerden farklı olarak müfredatın daha fazla uygulamalı derslere dayanması ve 8 yarıyıllık eğitim süresinin 1 yarı yılını işletmelerde tam zamanlı uygulama şeklinde yürütüldüğünü belirten Prof. Dr.Sarıbıyık, bu sayede de mezun ettikleri öğrencilerin sektörde mühendis olarak daha kolay iş bulduklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar