Tekerlekli sandalye, engelli çocuk Şükran'a nasip oldu

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Hacı Erkan adında bir vatandaş 73 yaşındaki engelli annesi Hayal Erkan’a tekerlekli sandalye aldı.

Google Haberlere Abone ol
Tekerlekli sandalye, engelli çocuk Şükran'a nasip oldu

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Hacı Erkan adında bir vatandaş 73 yaşındaki engelli annesi Hayal Erkan’a tekerlekli sandalye aldı. Ancak Hayal Erkan, bir gün sonra ölünce, sandalyeyi annesinin hayrına Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği’ne bağışladı. Hayal Erkan'ın kullanamadığı sandalye engelli bir çocuğa nasip oldu.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Ceylan köyünde oturan Hacı Erkan, 73 yaşındaki engelli annesi Hayal Erkan’a tekerlekli sandalye aldı. Yaşlı kadın tekerlekli sandalyesine kavuştuğunu günün gecesi vefat edince oğlu Hacı Erkan, tekerlekli sandalyeyi Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği’ne bağışladı. Dernek Başkanı Abdullah Süer’de 6 yaşındaki hem felçli hem de engelli olan kız çocuğu Şükran Ergin’e verdi.

Konu hakkında açıklama yapan Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer, "Hacı Erkan, annesinin hayrı için tekerlekli sandalyeyi derneğimize bağışladı. Biz de engelli üyemiz doğuştan felçli olan 6 yaşındaki Şükran Ergin’e verdik. Silopi’nin ileri gelen insanlarına buradan sesleniyorum. Derneğin bu tür yardımlara ihtiyacı vardır. Felçli ve engelli insanlarımız var. Yardımlar geldiği sürece bu kişilere ulaştıracağız." diye konuştu.

Doğuştan engelli çocuğun annesi Hatice Ergin, "Bu yardımı yapanlardan Allah razı olsun. Çok mutlu olduk. Dernek başkanına da teşekkür ediyorum." dedi.
CİHAN

Yorumlar