Tekçe: Kilis mülteci işgali altında

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kilis Belediye Başkan adayı Mustafa Tekçe, ekonomi, trafik, istihdam ve konut gibi kendi önemli şehircilik sorunlarını yıllardır çözemeyen Kilis’in, kontrolsüz bir şekilde araçlarıyla şehre kabul edilen yüz binlerce Suriyeli mü.

Google Haberlere Abone ol
Tekçe: Kilis mülteci işgali altında

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kilis Belediye Başkan adayı Mustafa Tekçe, ekonomi, trafik, istihdam ve konut gibi kendi önemli şehircilik sorunlarını yıllardır çözemeyen Kilis’in, kontrolsüz bir şekilde araçlarıyla şehre kabul edilen yüz binlerce Suriyeli mülteci yüzünden açıkça işgal altında olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen BBP Kilis Belediye Başkan adayı Mustafa Tekçe, göreve geldikleri takdirde modern Kilis’in yeniden inşa edilmesini sağlayacak projelerini anlattı. Konuşmasında, çöpleri toplanmayan, şehir içerisinde dışarıdan gelecek yerli ve yabancı turistler için bir tuvaletin dahi bulunmadığı Kilis’in yıllar yılı hizmetlere aç bırakılmış bir il olduğunu savunan Tekçe, "Tüm bunlar yetmiyormuş gibi birde şehir mülteci işgali altında bırakıldı. Duvarı bile olmayan komşumuz Suriye de kan gövdeyi götürüyor. Bunun bütün sıkıntı ve çilesini de devletimiz, biz Kilislilere çektiriyor. Türkiye Cumhuriyeti 200 bin Suriyeliyi Kilis’e havale etmiş, Kilis’e de sus sesini çıkarma demiştir. Bu yaşananlara inanmak mümkün değil. Kilis, zaten kendi konut, trafik, ekonomi, istihdam ve su sorunu gibi önemli meselelerini çözmekten aciz bir il iken şimdi yüz binlerce Suriyeli mültecinin her yönden kontrolsüz bir şekilde akın ettiği bir işgal şehri haline dönüşmüştür. Dünyanın hiçbir çağdaş ve gelişmiş ülkesinde hatta üçüncü dünya ülkelerinde bile böyle bir şey yaşanmazken mevcut yöneticilerin bu duruma hiçbir itiraz yoktur. Şehrimiz açıkça mülteci akınına ve istilasına uğramıştır." şeklinde konuştu.

Suriye’de yaşanan insanlık dramına toplumun her kesiminin üzüldüğünü fakat mültecilerin belirli kurallar ve kontroller dahilinde ülkeye kabul edilmesinin şart olduğunu belirten Tekçe, bunun en önemli çözüm noktalarından birinin de bütün bu yükü 80 bin nüfuslu Kilis’in ve üzerine yüklemek yerine diğer bölgelere de bu mültecilerin eşit şekilde dağıtılmasından geçtiğini söyledi. Kilislilerin hiçbir otel yokken binlerce hacıyı evinde konuk etmiş, gelene geçene sofra açmış Şıh Mansurların torunları olduğunu anımsatan Tekçe, "Ama misafirin bütün yükünü yıllarca Kilis’e havale eden ve susan tüm dünyaya da artık yeter diyoruz." dedi.

"ULUSLARARASI HUKUKU DEVREYE SOKACAĞIZ"

Kilis’in bugün yaşanılması güç bir il haline gelmesine neden olan bu olaylardan dolayı çekilen tüm sıkıntıların hesabını uluslararası alanda tek tek soracaklarını açıklayan Tekçe, "Kilis’te yaşayan her aileye misafir huzur hakkı için uluslar arası hukuku devreye sokacağız. Mutlaka bu ödeneği alıp tüm Kilis’te yaşayanlara hizmet olarak geri dağıtacağız. Nimetin devamı şükürle mümkündür. Şükrün göstergesi de yapılan yararlı işlerdir. Bu nedenle artık ben de bu topraklarda siz değerli Kilisli hemşerilerime hizmet ederek şükran borcumu elimden geldiğince ödemek istiyorum. Ekonomik yönden güçlü, işgal edilmemiş ve kuşatılmamış modern bir Kilis için hepinizin desteğine talibim." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar