Tehlike saçan kayalıklar tel örgüyle kaplanıyor

Hakkari'de, özellikle kış aylarında yağıştan dolayı dağlık alandan koparak zaman zaman ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan kazalara neden olan taş ve kayalar için tel örgülü önlem alınıyor. Hakkari-Van karayolunda bulunan dağlar, yıllardır...

Google Haberlere Abone ol
Tehlike saçan kayalıklar tel örgüyle kaplanıyor

Hakkari'de, özellikle kış aylarında yağıştan dolayı dağlık alandan koparak zaman zaman ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan kazalara neden olan taş ve kayalar için tel örgülü önlem alınıyor.

Hakkari-Van karayolunda bulunan dağlar, yıllardır tehlike saçıyor. Yüksek kesimlerden kopan taş ve kayaların yola düşmesi nedeniyle çok sayıda yaralama ve ölümle sonuçlanan kazaların önüne geçmek için Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nce çalışma başlatıldı. Yaklaşık 7 kilometrelik riskli bölgede başlatılan çalışmayla binlerce metre yükseklikteki dağların yamaçları çelik tellerle kaplanıyor. Tonlarca ağırlıktaki çelik tel balyalarını vinç yardımıyla 50 metre yüksekliğe taşıyan işçiler, aşağı sarkıtılan tel örgüleri demirlerle kayalıklara sabitliyor. Halatlar yardımıyla tırmandıkları kayalıklarda tel örgülerin kayalıklara montajını yaparak kazaların önüne geçmeye çalışan işçiler, kendi güvenliklerini sağlamak için de tedbiri elden bırakmıyor. İhaleyi alan şef Temel Kamer kahraman yaptığı açıklamada, "Hakkari depin bölgesinde yıllardır tehlike saçan kayaları ilk başta profesyonel ekipler tarafından temizlenerek daha sonra yamaç tamamen tellenecek şekilde herhangi bir yağmurda karda yukarıda kaya kopup düşmesini engelleyecek şekilde tellerle çeviriyoruz . bu tellerin baklası ortalama 5o ton civarındadır. Yarından itibaren kayaları tamamen aşağıya düşürülüp ilk önce çalışacak olan arkadaşlarımızın kendi can güvenliğini sağladıktan sonra yamaçlardan aşağıya doğru tamamen tel çekilerek daha sonra bunları monte ediyoruz. Böylece yukarıdan düşecek kayaları önlemiş oluyoruz. Havaların sıcak olduğunu ve ramazan ayında zor şartlarda çalıştıklarını belirten Karaman,sıcaklık bayağı bir fazla sabahın saat dokuzunda bile asfalt eriyor asfalttan vuran sıcaklık yukarıdan vuran güneş çalışma şartlarımızı bayağı bir zorlaştırıyor." dedi.

CİHAN

Yorumlar