TBB, tiyatroya saldıranlar hakkında suç duyurusunda bulundu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Ankara’da İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin bulunduğu araziye giren ve tiyatronun güvenlik görevlilerini yaralayan kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.     Ankara...

Google Haberlere Abone ol
TBB, tiyatroya saldıranlar hakkında suç duyurusunda bulundu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Ankara’da İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin bulunduğu araziye giren ve tiyatronun güvenlik görevlilerini yaralayan kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

    Ankara Yenimahalle Macunköy’de yer alan Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin bulunduğu araziye 19 Temmuz günü kooperatif adına inşaat çalışmaları yapan kişilerce girilerek zarar verilmiş ve şüphelilerin saldırıları sonucunda 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

    Devlet tiyatrosunun kullanımında olan kamu arazisine konut dokunulmazlığını ihlal ederek girildiğini, zarar verildiğini belirten TBB, bu eylemler gerçekleştirilirken tiyatronun güvenlik güçlerine cebirde bulunularak kasten yaralanmalarına sebebiyet verildiğini ve Türk Ceza Kanunu’nun maddelerine açıkça aykırılık oluşturduğunu belirtti.

    TBB, "Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve korumak, bu kavramlara işlerlik kazandırmak" yükümlülüğü ile ilgililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

CİHAN

Yorumlar