'Taziye mesajının ülkemize ne tür sakıncalar getireceği hesaplanmalıdır'

Saadet Partisi(SP) Bafra İlçe Başkanlığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermenilere yönelik taziye mesajını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Taziye mesajının ülkemize ne tür sakıncalar getireceği hesaplanmalıdır'

Saadet Partisi(SP) Bafra İlçe Başkanlığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermenilere yönelik taziye mesajını eleştirdi. SP Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal açıklamasında, "Türkiye Hükümeti bu güne kadar bu yanlış gidişatı durdurmak için daha ciddi girişimlerde bulunsaydı elbette yanlışlık ortaya konabilirdi. Şimdi vakit oldukça geç. Bu yanlışlıkları kamuoyuna anlatmakla mükellefiz. Birileri tutup da ‘İki taraftan hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı’ olarak niteleme mesajını soykırımı kabule gidecek bir yol olarak görürse bunu şiddetle reddederiz. Böyle bir şey olmamıştır, kabul edilmesi mümkün değildir." ifadesini kullandı.

SP Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal yaptığı yazılı basın açıklaması ile Başbakan Erdoğan’ın Ermenilere ilişkin açıklamasını değerlendirdi. Öcal mesajında şu görüşleri dile getirdi: "Mesajın ilerde ülkeye ne tür sakıncalar getireceğinin iyi hesaplanmadığını Türkiye’nin daha önceden önemli adımlar atması gerektiğini ve bugün bunlar için geç kalındığını belirtmek isterim. Çünkü biz hakikaten inanıyoruz ki 1915 ve sonrasında meydana gelen hadiseler bir soykırım değil maalesef Osmanlı’nın yıkılmasına karşın içerideki karışıklığın neticesinde meydana gelen olumsuz tasvip edilmeyen hadiselerden ibarettir. Olayı 1915 yılına hapsetmek çok hatalı bir yaklaşım olur. Bu bir süreçtir. Osmanlı kuruluşundan itibaren adil bir yönetim sergilemiş ve Ermeni tebaasını özellikle inançlarından dolayı Hıristiyan mezheplerinden farlılıklarından dolayı mağdur edilen taciz edilen Ermenileri daha ciddi olarak korumuştur. Ermeniler asırlar boyu sadık kalmışlardır. Ermeni vatandaşlarını sadık tebaa olarak nitelemiştir.
Türkiye Hükümeti bu güne kadar bu yanlış gidişatı durdurmak için daha ciddi girişimlerde bulunsaydı elbette yanlışlık ortaya konabilirdi. Şimdi vakit oldukça geç. Bu yanlışlıkları kamuoyuna anlatmakla mükellefiz. Birileri tutup da ‘İki taraftan hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı’ olarak niteleme mesajısını soykırımı kabule gidecek bir yol olarak görürse bunu şiddetle reddederiz. Böyle bir şey olmamıştır, kabul edilmesi mümkün değildir. Bu akla ve mantığı ziyandır. Başbakan’ın bu ifadesinin ifade içinde kalmak kaydıyla müspet karşılanabilir. Bu yarın soykırımın tanınmasına yönelik bir adım olursa bunu da kesinlikle reddederiz. Böyle bir hadisenin çok ama çok büyük yanlışa Türkiye’yi de dünyayı da götüreceğini ifade edelim.” CİHAN

Yorumlar