Tatvan’da çatılardaki karlar ve buz sarkıtları tehlike saçıyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte çatılarda biriken karlar ve buz sarkıtları çatılardan düşmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Tatvan’da çatılardaki karlar ve buz sarkıtları tehlike saçıyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte çatılarda biriken karlar ve buz sarkıtları çatılardan düşmeye başladı. Zeminin kayganlaşması nedeniyle yayaların kullandığı yerlere düşen kar yığınları ve buz sarkıtları tehlike adete saçıyor.

    Önlem alınmaması nedeniyle yüksek binaların çatılarından ve özellikle Cumhuriyet Caddesi üzerindeki binaların çatılarından düşen sarkıtlar ve kar yığınları ilçedeki farklı noktalarda bulunan birçok aracı kullanılamaz hale getirirken, birçok vatandaşında yaralanmasına neden oldu. Geçtiğimiz günlerde kar yığınların bir anda çatıdan araçların üstüne düşmesi nedeniyle birçok araç kullanılmaz hale geldi. Ancak yaşanan olaylara rağmen çatılardaki kar yığınları ve buz sarkıtlarının tehlike oluşturmaya devam ettiği Cumhuriyet Caddesi önlem alınmaması adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Her gün binlerce vatandaşın kullandığı Cumhuriyet Caddesi'nde ki yaya yolu çatılarda ki kar yığınları ve buz sarkıtlarının oluşturduğu tehlikelere karşı karşıya kalıyor.

    Daha büyük facialara neden olmadan Cumhuriyet Caddesi boyundaki binalardan düşen karlar için önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, önlem alınmaması durumunda istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Bazı vatandaşlar ise ellerine aldıkları küreklerle çatılarda sarkan buzları ve kar yığınlarını kendi imkanlarıyla kırmaya çalıştı.
CİHAN

Yorumlar