Tatlıcı’nın tarihi eserlerini ihbar eden güvenlikçinin kaçırılması davası

İş adamı Mehmet Salih Tatlıcı’nın saklı tarihi eserlerini ihbar eden güvenlik görevlisinin kaçırılmasıyla ilgili dava karara bağlandı. Mahkeme, iki sanığı 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Tatlıcı’nın şirketinde güvenlik...

Google Haberlere Abone ol
Tatlıcı’nın tarihi eserlerini ihbar eden güvenlikçinin kaçırılması davası

İş adamı Mehmet Salih Tatlıcı’nın saklı tarihi eserlerini ihbar eden güvenlik görevlisinin kaçırılmasıyla ilgili dava karara bağlandı. Mahkeme, iki sanığı 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Tatlıcı’nın şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hüseyin Katırcı’nın ihbarı üzerine çoğu tablodan oluşan toplam 282 adet saklı tarihi eseri ele geçirilmişti. Güvenlik görevlisi Hüseyin Katırcı ise kaçırılarak tehdit edilmişti.

İstanbul 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada; sanıklar Bülent Gültekin ile Murat Yüce hazır bulundu. Mehmet Salih Tatlıcı'nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğlu Uğur Tatlıcı ve Ertune Biter ise duruşmaya katılmadı. Ayrıca sanık Tatlıcı ailesi ile merhum iş adamının diğer eşinden oğlu olan şikayetçi Mehmet Tatlıcı ve Hüseyin Katırcı'nın avukatları da duruşmada yer aldı.

Hakim Sevim Efendiler, davada toplanacak delil kalmadığını belirterek kararını açıkladı. Tatlıcı ailesine ait atıl bir yerde iş adamı Mehmet Salih Tatlıcı'ya ait 282 adet tarihi eseri ihbar eden güvenlik görevlisi Hüseyin Katırcı'yı kaçırarak güvenlik kulübesine kapatmak suretiyle hürriyetinden yoksun kıldıkları gerekçesiyle sanıklar Murat Yüce ve Ertune Biter haklarında toplam 5'er yıl hapis cezası verildi. Katırcı'nın boğazına falçata dayayarak tahdit ve hakaret ettikleri gerekçesiyle de ayrıca 3'er ay 26'şar gün hapis cezasına hükmedildi. Sanıkların sabıkasız oluşları dikkate alınarak hakaret ve Tehdit suçundan verilen ceza için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Bu sanıklar 5 yıl içinde kesinleşmiş bir hapis cezası almaları durumunda ertelenmiş olan bu cezalarını da çekmek zorunda kalacak.

Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten ve oğlu Uğur Tatlıcı ile Bülent Gültekin hakkında ise bu suça iştirak ettiklerine ilişkin yeterli delil elde edilemediği için beraat kararı verildi.

CİHAN

Yorumlar