Tatilciler isyanda: MESKİ bizi bu pislikten kurtar

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesinde vatandaşlar arıtma tesisinden çıkan pis kokudan rahatsız olduklarını belirtti. Kışın 6 bin nüfusu bulunan Atakent Mahallesi yaz aylarında 300 bin kişinin üzerine ulaşınca arıtma tesisinin...

Google Haberlere Abone ol
Tatilciler isyanda: MESKİ bizi bu pislikten kurtar

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesinde vatandaşlar arıtma tesisinden çıkan pis kokudan rahatsız olduklarını belirtti. Kışın 6 bin nüfusu bulunan Atakent Mahallesi yaz aylarında 300 bin kişinin üzerine ulaşınca arıtma tesisinin yetersiz kaldığını iddia eden vatandaşlar, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MESKİ) soruna çözüm bulmasını istedi.

Atakent atık su arıtma tesisinin yeteri kadar çalışmadığını belirten Cumhuriyet tatil sitesi yönetici Hüseyin Doğruyol ve yönetici yardımcısı Yusuf Vecdi Katlav, atık su arıtma tesisinin suyu akıttığı drenaj kanallarında katı atıkların yüzdüğünü, bunun da çevreye saçtığı koku ve tehlikeyi yetkililerin görmesi gerektiğini ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Silifke Koordinasyon Başkanlığından edinilen bilgiye göre, arıtmanın kontrol altında olduğu, arıtma tesisinin başında da 24 saat bekçinin bulunduğu ve söylenildiği gibi bir sorunla karşılaşılmadığı savunuldu. Atık suyun ve drenaj kanallarındaki arıtılmış sudan sürekli tahlil yaptırıldığı ve bir sorunla karşılaşılmadığı kaydedildi. Haftada bir numune alındığı, arıtma suyunun da kesinlikle denize karışmadığını belirten yetkililer, sağlığı tehdit edecek bir sorunun bulunmadığını ifade etti. Oluşan kokunun atık suyun aktığı DSİ kanallarının kenarlarında okaliptus ağaçlarının bulunmasından ve o bölgenin bataklık olmasından kaynaklandığı öne sürüldü.

"PİSLİKTEN DENİZE GİREMİYORUZ"

Bölgede yaşayan ve durumdan oldukça rahasız olduklarını belirten vatadaşlar, sorunun bir an önce çözülmesini istedi. Yıllardır aynı sorun içerisinde olduklarını, koku ve pislikten çok rahatsızlık duyduklarını dile getiren vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne çözüm çağrısında bulundu.

Şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, şunları söyledi: "Geçen yıl arıtma tesisi Atakent Belediyesi'ne aitti. Belde belediyelerinin iptal olmasıyla MESKİ’ye geçti. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sesimize kulak verip derdimize çare olmasını istiyoruz. Katı atıklar devamlı su yüzünde. Kanallardaki atığın kokusu da rengi de herkesin hissedebileceği kadar belirgin. Daha önce mücadele ettik. Kaymakamlık makamına, Çevre Bakanlığı’na bildirilmek kosuluyla 700-800 imzalı dilekçe verdik. 2 -3 ay sonunda bize ‘tahliller yapılmış tertemiz’ diye cevap geldi. Gelen yazı şu an elimizde, istenildigi an tevsik edebiliriz. Burası sözde turizm cenneti ama maalesef çöplük halinde. Herkes kaçacak yer arıyor. Buradaki çoğu yerde yazlıklar satılık. Herkes terk edip gitmek istiyor."

Bölgeye tatile gelen ve karşılaştığı manzaradan oldukça rahatsız olduğunu belirten yazlıkçılar ise "Burada kokudan ve pislikten denize giremiyoruz. Gördüğümüz kadarıyla vidanjörlerin foseptik çukurlarından aldıkları sıvı maddeleri getirip direkt drenaj kanallarına döküyorlar. Dolayısıyla bu denize gidiyor. Deniz de çok kirli oluyor. Kesinlikle yüzülemiyor ve kokudan duramıyorsunuz. Bu nasıl bir turizm cenneti? Buraya gelen insanlar bunu nasıl değerlendirecekler? Açıkçası bunlar bizi çok fazla rahatsız ediyor. Kısa sürede yenilenir veya kapasitesi genişletilirse çok seviniriz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar