Tatilciler cumhurbaşkanı için Erzurum'da sandık başına gidecek

Kavurucu sıcakların yaşandığı ülkenin batısında yaşayan Erzurumlular yayla havasında Ramazan'ı ve tatillerini geçirmek için şehre akın etti. Cumhurbaşkanı seçiminde Erzurum'da oy kullanmak isteyen tatilciler de il ve ilçe nüfus ve vatandaşlık...

Google Haberlere Abone ol
Tatilciler cumhurbaşkanı için Erzurum'da sandık başına gidecek

Kavurucu sıcakların yaşandığı ülkenin batısında yaşayan Erzurumlular yayla havasında Ramazan'ı ve tatillerini geçirmek için şehre akın etti. Cumhurbaşkanı seçiminde Erzurum'da oy kullanmak isteyen tatilciler de il ve ilçe nüfus ve vatandaşlık işleri müdürlüklerine giderek 'yerleşim yeri değişikliği'nde bulundu.

Tatilciler, 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde vatandaşlık görevini yapmak için nüfus ve vatandaşlık işleri müdürlüklerine akın etti. 2-9 Temmuz tarihleri arasında çok sayıda tatilci 10 Ağustos Pazar günü Erzurum'da reyini kullanmak için 'adres yerleşim yeri değişikliği' yaptı.

Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Reis Demir, yaz mevsiminde Erzurum'un nüfusunun tatilcilerle artış gösterdiğini söyledi. Demir, yaz tatilini, Ramazan'ı geçirmek için şehre gelen gurbetçilerle tatilcilerin, cumhurbaşkanı seçiminde de oy kullanmak için adres değişikliğinde bulunduklarını ifade etti. Demir, cumhurbaşkanı seçiminde vatandaşlık hakkını kullanmak isteyen tatilcilerin, il ve ilçe nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerine giderek yerleşim yeri değişikliğinde bulunduğuna vurgu yaptı.

Erzurum'da nüfus hareketliliğinin yaz mevsiminde arttığına değinen Reis Demir, "Seçmen listeleri askı süresi dün sona erdi. Şehrimize gelen tatilcilerin çoğu yerleşim yeri değişikliğinde bulundu. Bu tatilcilerimiz cumhurbaşkanı için Erzurum'da sandık başına gidecek. Erzurum'dan bu tatil döneminde şehir dışına çıkan az iken, gelen tatilci sayısında artış var." dedi. CİHAN

Yorumlar