Taşeron işçiler, Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’ı istifaya çağırdı

Mudanya Belediyesi'nde 33 işçinin işten çıkarılması ile ilgili tartışmalar sürüyor. Belediye binası önünde basın açıklaması ile eylem yapan taşeron firma çalışanları, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı da istifaya davet etti....

Google Haberlere Abone ol
Taşeron işçiler, Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’ı istifaya çağırdı

Mudanya Belediyesi'nde 33 işçinin işten çıkarılması ile ilgili tartışmalar sürüyor. Belediye binası önünde basın açıklaması ile eylem yapan taşeron firma çalışanları, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı da istifaya davet etti.

İşçiler adına açıklama yapan Dinçer Yıldırım, Mudanya Belediyesi’nin görevlerine son verdiği taşeron firmadaki işçilerin insanlığı ve ekmeğiyle oynadığını iddia etti. Türkyılmaz’ın kendisini hukukun üstünde tuttuğunu öne süren Yıldırım, "Memurları kovdunuz. Hukuk dışı davrandınız. Şimdi asgari ücretle çalışan insanları bir bir çamur ve iftira atıp kovuyorsunuz. Sırf farklı düşünüldüğü için insanları ötekileştiriyorsunuz. İnsanlığınız nerede, vicdanınız nerede." dedi.

Kendilerine sahip çıkmayanlara da gönderme yapan Yıldırım, "CHP’li olmamak suçsa, siz de bize sahip çıkmıyorsanız size de isyan ediyoruz. Eğer CHP buysa biz, sizde olmamakla onur ve gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

İşçiler, 'İşçi düşmanı Hayri Türkyılmaz istifa', 'Mudanya bu emek katliamını ve katliamcılarını unutmayacak', 'Uyuşturucu satan kim?', 'Yalancı Hayri Türkyılmaz' yazılı pankartları açtı.

Polislerin geniş güvenlik önlemi aldığı açıklamada işçilerden bazıları, Başkan Türkyılmaz’ın 1 Mayıs’ta işçinin yanında göründüğünü, 2 Mayıs’ta ise 33 taşeron işçisini attığını öne sürerek, "Bu mudur sizin demokrasiniz" diye isyan etti. Açıklama sırasında taşeron işçilerin çıkarılışlarına tepki gösteren CHP’li bir kadın da parti üye kimliğini yırttı.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Belediyeye faydası olmayan, işe gitmeyen, uyuşturucu kullanan ve performansı düşük kişilerin parti ayrımı yapmaksızın işlerine son verildi" şeklinde açıklama yapmıştı. Bunun üzerine işçiler, Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na Başkan Türkyılmaz hakkında kendilerine yönelik ‘hakaret ve küçük düşürücü’ açıklamaları yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. CİHAN

Yorumlar