Taşeron İşçiler Eylem Yapınca, Başkan Çöp Toplamaya Çıktı

Ağrı'nın Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay, taşeron temizlik işçilerinin işi bırakmaları üzerine kamyonla cadde ve sokakları dolaşarak vatandaşlarla çöp topladı.

Google Haberlere Abone ol
Taşeron İşçiler Eylem Yapınca, Başkan Çöp Toplamaya Çıktı

Ağrı'nın Doğubayazıt Belediye Başkanı DBP'li Rohat Özbay, taşeron duruluk işçilerinin asgari ücreti az bulup işi bırakmaları üstüne kamyonla cadde ve sokakları dolaşarak, vatandaşlarla çöp topladı.

SOKAĞA İNDİ, ÇÖP TOPLADI

Doğubayazıt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü içerisinde çalışan 60 taşeron işçi, asgari ücreti az buldukları için 3 gün öncelikle iş bıraktı. Bunun üstüne çöp toplamaya çıkmayan duruluk işçileri şantiyede ateş başında eylemlerini 3 gündür sürdürürken, Belediye Başkanı Rohat Özbay harekete geçti. Başkan Yardımcısı Bülent Erşik ve ünite amirleri ile müşterek Başkan Özbay, çöp kamyonlarıyla mahalle ve sokaklara giderek çöp topladı. Vatandaşlar da mahalli yöneticilere destek verdi ve katkı etti.

'İŞ BAŞA DÜŞTÜ'

Temizlik işçilerinin asgari ücreti yetersiz bularak iş bırakma eylemine gittiğini belirten Başkan Rohat Özbay, 'İşçiler iş bırakınca iş başa düştü. Onların iş bırakma gerekçesi ücretlerinin yeterince doyurucu olmamasıdır. Evet haklı bir yönleri de var. Ancak resmi mevzuat gereği biz ihale edidiği için ücretlerde artırıma gidemiyoruz. İhaleyi saha kuruluş işçi ücretlerinde bir tutar yükseliş yapacağını söyledi. Buna karşın iş bırakma eylemi devam edince biz de böyle bir geçici çözüm ürettik. Dolayısıyla işin başına kendimiz geçtik' diye konuştu.

'HAKKIMIZI ALMADAN BİTİRMEYECEĞİZ'

Öte yandan eylemlerini sürdüren duruluk işçileri ise emek koşullarının düzeltilmesini istediler. İşçiler, 'Hak ettiğimiz ücreti alamadığımız için eylemdeyiz. Haklarımızı bölgeye kadar iş bırakma eylemimiz devam edecektir. Haklarımız verilirse işimize devam edeceğiz' dediler.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar