Taşeron işçiler, çıkarıldıkları hastane bahçesine çadır kurdu

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yemekhanesinde sebepsiz yere işten çıkarıldıklarını belirten taşeron işçiler, hastane bahçesinde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Taşeron işçiler, çıkarıldıkları hastane bahçesine çadır kurdu

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yemekhanesinde sebepsiz yere işten çıkarıldıklarını belirten taşeron işçiler, hastane bahçesinde eylem yaptı. Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üyeleriyle basın açıklaması yapan eylemciler, daha sonra çadır kurdu.

Hastane bahçesinde pankart açan ve slogan atan taşeron işçiler eylem yaptı. İşçilere, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası da destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan işten çıkarılan işçilerden Yavuz Direk, gelecekleri için direnişe geçtiklerini söyledi. Direk, “Taşeron işçileri müjde haberlerinin basında yeniden boy gösterdiği bir günde, taşeron düzeninin gerçek yüzünü göstermek için bugün buradayız. Taşeron işçilerinin insanca yaşamak için ancak, kendi mücadelesi ile olduğunu anlatmak için buradayız.” dedi.

Çalıştıkları şirketin yer değişikliğinin ardından hiçbir gerekçe göstermeden kendilerine işbaşı yaptırmadığını ileri süren Direk, “Sendika temsilcilerimiz defalarca hastane yönetimiyle görüştü. Hastane yönetimi sorumluluk almaması üzerine sorun çözülemedi. İşimizi, ekmeğimizi geri almanın tek yolu direniş oldu.” diye konuştu.

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Gürsel Kaya da, “Anayasal hakkımızı kullanmak istiyoruz. Buradan ilgilileri uyarıyorum. Eğer arkadaşlarımıza müdahale olursa, bunun bütün sorumluluğu hastane yöneticilerindedir.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından grup, hastane bahçesinde çadır kurdu. Çevik kuvvet ekipleri, hastane bahçesinde beklerken gruba müdahalede bulunulmadı.
CİHAN

Yorumlar