Taş ve havai fişekle saldıran gruba polis müdahale etti

Mersin’de gerçekleştirilen Berkin Elvan eyleminde yol kapatıp polislere havai fişek ve taşlarla saldıran gruba gaz bombası ve TOMA tarafından basınçlı su ile müdahale edildi.

Google Haberlere Abone ol
Taş ve havai fişekle saldıran gruba polis müdahale etti

Mersin’de gerçekleştirilen Berkin Elvan eyleminde yol kapatıp polislere havai fişek ve taşlarla saldıran gruba gaz bombası ve TOMA tarafından basınçlı su ile müdahale edildi. Olaylarda 23 kişi göz altına alındı.

Forum Alışveriş Merkezi önünde toplanan kalabalık bir grup Gazi Mustafa Kemal Bulvarını trafiğe kapatarak AK Parti Yenişehir ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Çeşitli pankartlar açıp sloganlar atan kalabalık İnönü Bulvarı üzerindeki AK Parti binası yanına kadar yaklaştı. Çevik kuvvet ekiplerinin İnönü Bulvarı üzerinde barikat kurduğunu gören kalabalık ellerindeki taş havai fişeklerle saldırıya geçti. Uyarılara rağmen dağılmayıp saldırıların sürmesi üzerine polis ekipleri kalabalığın üzerine TOMA ile su sıkıp gaz bombası attı. Kalabalıktan bazıları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın afişinin bulunduğu bilbordları kendilerine siper ederek saldırılarını sürdürdü. Polisin müdahalesi ile kaçışan guruplardan bazıları Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde barikat kurarak yeniden eyleme başlayıp bin bankanın camlarını kırdı.

Bunun üzerine kalabalığa TOMA destekli çok sayıda polis ekibi müdahale etti. Polislerin gelmesinden korkan kalabalıktan bazıları çevrede bulunan bir lokanta ve pastaneye sığındı. Lokantadaki müşteriler büyük korku yaşarken içeriye giren polis göstericileri göz altına aldı. Mersin’deki olaylar sırasında 23 eylemci göz altına alındı.

CİHAN

Yorumlar