Taş ailesi: Karar memnuniyet verici ama ihmali olan başka kurumlar da var

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık mezrasında yolların karla kaplı olmasından dolayı hastaneye kaldırılamayarak hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem Taş ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklama Taş ailesini memnun etti.

Google Haberlere Abone ol
Taş ailesi: Karar memnuniyet verici ama ihmali olan başka kurumlar da var

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık mezrasında yolların karla kaplı olmasından dolayı hastaneye kaldırılamayarak hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem Taş ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklama Taş ailesini memnun etti. Minik Muharrem’in görüntülerini çekip basına veren amca Abdurrahman Taş, "Ancak olayın tek bir kurum üzerine yüklenmesi ya da iki sağlık görevlisinin günah keçisi seçilmesi doğru değil." dedi.

Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık mezrasında 1,5 yaşındaki Muharrem Taş, yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamadan öldü. Muharrem Taş'ın cenazesi ailesi ve yakınları tarafından çuvalla Yalınca köyüne, oradan da araçla Van'a getirildi. Minik Muharrem’in çuvalda sırtla taşınması görüntüleri basına yansıyınca büyük yankı uyandırmıştı. Daha sonra olay hakkında hem valilik tarafından hem de savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı. Sağlık Bakanlığı, minik Muharrem’le ilgili soruşturmayı tamamlayıp, acil tıp teknisyeni ve 112 Acil Servis hekiminin görev sorununu tespit ederek, iki görevlinin yerini değiştirmişti.

Kararı duyan amca Abdurrahman Taş, verilen cezanın kendileri için önemli olduğunu ancak olayın tek bir kuruma yüklenmesinin yanlış olduğunu söyledi. Verilen cezanın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Taş, "Ancak olayın tek bir kurum üzerine yüklenmesi ya da iki sağlık görevlisinin günah keçisi seçilmesi doğru değil. Burada başka kurumların da ihmali var. Konunun takibi açısından bu çok iyi bir gelişme. Biz de konunun takipçisi olacağız. Bu çocuğun hakkının kaybolmasına müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar