Tarsus Esnaf Sarayı için ilk adım atıldı

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (MESOB) esnaf odalarının tek çatı altında hizmet vermesi için arsa talebine Tarsus Belediye Meclisince olumlu cevap verildi.

Google Haberlere Abone ol
Tarsus Esnaf Sarayı için ilk adım atıldı

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (MESOB) esnaf odalarının tek çatı altında hizmet vermesi için arsa talebine Tarsus Belediye Meclisince olumlu cevap verildi. Şehit İshak Mahallesi’ndeki yaklaşık 3 dönümlük arazi imzalanan protokolle Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğine devredildi. Söz konusu taşınmazın devriyle ilgili protokol Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Birlik Başkanı Talat Dinçer tarafından imza altına alındı.

Talat Dinçer, geç kalmış bir eylemi yerine getirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Dağınık şekilde faaliyet gösteren 18 meslek odasını tek çatı altında birleştirmek için arsa tahsisi için müracaatta bulunduklarını hatırlatan Dinçer, "Belediye Meclisinde 2 bin 647 metrekarelik taşınmazın birliğimize devredilmesi kabul edildi. Tarsus’ta övünerek söylüyorum ki ilkleri yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz." diye konuştu.
Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçenin sosyal ve ekonomik kalkınması ve gelişmesini sağlamak için birçok çalışmaya imza attıklarını belirtti. Bu çalışmalar içerisinde esnaf teşkilatları ve diğer sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket ettiklerini anlatan Kocamaz, "Esnaf odalarının tek çatı altında birleşip, eğitimlerinin sürekliği ve hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla bu yönde gelen talebe olumlu baktık. Söz konusu araziye esnaf birliğimizin yapacağı esnaf sarayının kullanım amacına uygun hale getirilmesi ve ruhsat alımıyla ilgili konulunda kendilerine yardımcı olacağız. Kentimizin ve kentlimizin kalkınmasına destek olmak amacıyla yapacağımız çalışmalar devam edecektir. İmzalanan bu protokol tüm esnafımıza ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
CİHAN

Yorumlar