Tarımda kuraklık tehdidi

Malatya Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Cebrail Kabadayı, kuraklık nedeniyle barajlarda su seviyesinin düştüğünü çiftçilerin tarım arazilerini sulamak için su bulmakta zorlandığını söyledi. Cebrail Kabadayı, bölgede ve Malatya’da...

Google Haberlere Abone ol
Tarımda kuraklık tehdidi

Malatya Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Cebrail Kabadayı, kuraklık nedeniyle barajlarda su seviyesinin düştüğünü çiftçilerin tarım arazilerini sulamak için su bulmakta zorlandığını söyledi.

Cebrail Kabadayı, bölgede ve Malatya’da bu yıl yağış oranının azaldığını belirtti. Bu nedenle kısmi kuraklık yaşandığını bildiren Kabadayı, önceki yıllara oranla ildeki barajlarda su seviyesinin oldukça düştüğünü ifade etti. Sulama sıkıntısına çözüm yolları araştırılmasını isteyen Kabadayı, şöyle devam etti: “Çiftçimiz ve köylümüz ciddi manada sulama sıkıntısı yaşıyor. Sulama birliği olarak bazı konular bizi aşıyor. Bu konuda halkımız için yetkililerden destek bekliyoruz. Bu sıkıntı hepimizin ortak sıkıntısıdır ve bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Sıkıntının minimum düzeye indirilmesi için gerekli önlemler alınmalıdır.”

Vatandaşlara da su kaynaklarını tasarruflu kullanmalarını tavsiye eden Kabadayı, “Halkımızı, özellikle çiftçi ve köylümüzü sulama suyunu tasarruflu ve idareli kullanmaları konusunda haklı olarak uyarmak istiyorum. Sulama suyunda yaşanabilecek sıkıntıları aza indirmek için halkımızın bu konuda bilinçli ve sağduyulu olmaları gerekir. Yaşanabilecek sıkıntılar için, uzun zamandır sulama kanallarının onarımını yapıp su kaçaklarını önlemek ve farklı kaynaklardan sulama suyu takviyesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda hem Birlik Yönetimi hem de ekiplerimiz gereken gayreti ve ciddiyeti göstermektedirler” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar