Tapu çalışanına fiili saldırıyı arkadaşları oturma eylemi ile kınadı

Bursa Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürlüğünde çalışan Kübra Demir’e yapılan fiili ve sözlü saldırıyı kınayan çalışma arkadaşları müdürlük önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.KESK Yapı Yol...

Google Haberlere Abone ol
Tapu çalışanına fiili saldırıyı arkadaşları oturma eylemi ile kınadı

Bursa Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürlüğünde çalışan Kübra Demir’e yapılan fiili ve sözlü saldırıyı kınayan çalışma arkadaşları müdürlük önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.

KESK Yapı Yol Sen Bursa şubesi tarafından organize edilen eylemde, oturma eyleminin yanı sıra, sendika yönetim kurulu üyesi Özlem Türker tarafından basın açıklaması yapıldı. Kamu kurumlarından sağlık ve eğitim başta olmak üzere birçok çalışana yönelik sözlü ve fiili saldırının gün geçtikçe arttığının altı çizilen açıklamada yetkililerden önlem alınması istendi.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde ki çalışanlara yönelik sözlü ve fiili saldırıların artış gösterdiğinin altını çizen Özlem Türker, dün Osmangazi Tapu Müdürlüğünde çalışan Kübra Demir’e sözlü hakaretler eşliğinde fiili saldırı girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Bu olay sonrasında hamile olan Kübra Demir’in fenalaşarak düşük yapma tehlikesi geçirdiğini anlatan Türker, saldırgan hakkında ise gerekli adli işlemin başladığını ifade etti.

Tapu kadastro çalışanlarının ağır iş yüküne rağmen bir yandan da saldırıya da maruz kaldıklarını anlatan Özlem Türker, şöyle konuştu: “Düşünün ki burada çalışan arkadaşımız geç saatlerde evine gedip çocukları ve eşine yemek hazırlayıp, ev işlerini yapma derdine düşüyor. Bütün bu ağır çalışma koşullarına rağmen kalite standartlarının üzerinde performans sergileyen bu çalışanlar bu tür saldırılarla da yüz yüze geliyor. Yapılan bu tür saldırılara karşı ilgili kurumların daha duyarlı olmasını, saldırıda bulunanların cezalandırılmasını ve kamu emekçilerinin bu ve benzeri saldırılara maruz kalmaması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz.”

Ardından alkışlar eşliğinde tapu binası önünde bir süre oturma eylemi yapıldı. Daha sonra eylem tamamlanarak çalışanlar işlerinin başına geçti.

İddiaya göre dün Kübra Demir, sıra numarası geçen ve buna rağmen işlem yaptırmak istemeyen bir vatandaştan yeniden sıra numarası almasını istedi. Bunun üzerine sinirlenen vatandaş, Kübra Demir’e hakaretler ve küfürlü sözlerin ardından fiili saldırıda bulunmak istedi. Bunun üzerine fenalık geçiren ve hamile olduğu belirtilen Demir, kaldırıldığı hastanede tedavi edilerek dinlenme için izin verildi. Şu anda evinde istirahat ettiği belirtilen Demir’in düşük yapma tehlikesi atlattığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar