Tanrıkulu'dan AKP'ye 'Çözüm' Çağrısı

CHP'li Tanrıkulu, HDP heyeti ile Akdoğan'ın yaptığı izahatyı değerlendirdi. Tanrıkulu 'Sürecin AKP tarafından seçim odaklı bir girişime dönüştürülmemesini temenni ediyoruz' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Tanrıkulu'dan AKP'ye 'Çözüm' Çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP heyeti ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın birlikte matbuat toplantısında yaptığı, terör örgütü PKK'nın silasızlanması çağrısını, yazılı bir izahatyla değerlendirdi. Tanrıkulu 'Kalıcı sulh girişimlerinin AKP vasıtası ile seçim odaklı bir girişime dönüştürülmemesini temenni ediyoruz' dedi.

'TÜRKİYE'NİN BARIŞA İHTİYACI VAR'

Tanrıkulu 'Türkiye'nin Kürt meselesi silahla, şiddetle, çatışmayla çözülmez. Dolayısıyla bunu temel piyasa yollar dönem dışı bırakılmalıdır. Bu yolları dönem dışı bırakacak her çeşitli girişimi ve adımı ciddi buluyoruz. CHP şekilde barıştan yanayız ve Kürt meselesinin güvenlik politikalarıyla çözülemeyeceğini her fırsatta anlatım ediyoruz. 2013 yılından bu güne tertipli şekilde çözüm hakkında hem metod hem de içerik şekilde her çeşitli öneriyi sunuyoruz. Kanun teklifleri, inceleme önergeleri, komisyon önerileri… Türkiye'nin demokratik bir ortamda barışa gereksinimi var' dedi.

'KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNÜ SEÇİM MALZEMESİ YAPMAKTAN VAZGEÇİN'

Otoriter bir düzende sulh yapılamayacağını söz eden Tanrıkulu, 'O nedenden önce AKP'nin otoriter heveslerinden vazgeçmesi ve demokrasi ilkelerini sindirmesi gerekiyor. Kalıcı sulh girişimlerinin AKP vasıtası ile seçim odaklı bir girişime dönüştürülmemesini temenni ediyoruz. Bu bakımdan AKP'nin hemen İç Güvenlik Yasası'nı arka çekmesi ve Kürt sorununun çözümünü seçim materyali şekilde kullanmaktan vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar