Talas'ta camiler Ramazan'a hazır

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, on bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı saatler kala ilçedeki bütün camilerin temizlenerek vatandaşların hijyenik bir ortamda ibadet etmelerine imkan sağladıklarını söyledi. İslam aleminin özlemle...

Google Haberlere Abone ol
Talas'ta camiler Ramazan'a hazır

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, on bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı saatler kala ilçedeki bütün camilerin temizlenerek vatandaşların hijyenik bir ortamda ibadet etmelerine imkan sağladıklarını söyledi.

İslam aleminin özlemle beklediği on bir ayın sultanı Ramazan bereketiyle geliyor. Talas Belediyesi, 10 yıldır geleneksel hale getirdiği ilçedeki camilerin Ramazan ayı öncesi temizliğini tamamlayarak ibadete hazır hale getirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ramazan öncesi ilçe genelindeki toplam 62 camiyi vakumlayarak hijyeni sağlandı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, mübarek Ramazan nedeniyle camilerde daha çok ibadet edildiğini hatırlatarak, temizliği geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Başkan Palancıoğlu, “Ramazan ayında camilerimiz manevi atmosferin doruğa çıktığı, en yoğun ibadet edilen mekanlardır. Bu ay münasebetiyle ilçe genelindeki bütün camilerimiz, Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından halıdan penceresine kadar geniş kapsamlı temizlendi. Yaptığımız genel temizliğin yanı sıra, camilerimize belli aralıklarla gül suyu sıkarak güzel kokmasını sağlıyoruz." dedi.

Başkan Palancıoğlu, camilere temizlik hizmetinin yanı sıra çevre düzenlemeleri başta olmak üzere, her türlü bakım onarımlarını hassasiyetle yerine getirdiklerini belirterek, "Amacımız halkımızın tertemiz ferah ve mis gibi kokan mekanlarda ibadetlerini yerine getirmeleridir.” diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, Ramazan ayında yapılan ibadetlerin önemine dikkat çekerek, bu ayın manevi atmosferinden herkesin istifade etmesini dileyip, bütün İslam aleminin Ramazan-ı Şerif'i hayırlara vesile olmasını temenni etti.

CİHAN

Yorumlar