Talaslılar organik ürünlerle beslenecek

Kayseri’nin Talas Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği ve Buğday Ekolojik Yaşam Destekleme Derneği ortak protokol imzaladı. İmza töreninde konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa...

Google Haberlere Abone ol
Talaslılar organik ürünlerle beslenecek

Kayseri’nin Talas Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği ve Buğday Ekolojik Yaşam Destekleme Derneği ortak protokol imzaladı. İmza töreninde konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Türkiye'nin en nitelikle sebze meyve pazarını kuracağız." dedi.

Belediye meclis salonunda düzenlenen "Yüzde 100 Ekolojik Pazar" protokol törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Oluş Molu, Buğday Ekolojik Yaşam Destekleme Derneği Başkanı Güneşin Oya Aydemir, sertifikalı üreticiler ve satıcılar katıldı. Burada konuşan Başkan Palancıoğlu, Yenidoğan Mahallesi'ndeki Perşembe Pazarı içinde kurulması planlanan pazarla ilgili, "Organik ürünlerin satışının yapılacağı mekanı üreticilerimize sunuyoruz. İki yıl içinde bu pazar kapalı hale gelecek." dedi. Bu pazarın çok kapsamlı olacağını kaydeden Palancıoğlu, "Kayseri'nin ve belki de Türkiye'nin en nitelikli sebze meyve pazarını oluşturacağız. Arsasını hallettik, mimari tasarımına başladık, birkaç ay içinde proje tanıtımını yapacağız. Burada meyve sebzenin yanında et ürünleri, üst katında çay kahve içme ve yeme yeme mekanı olacak. Burada bir bölüme de organik ürünleri tahsis edeceğiz. Üreticilerimiz inşallah çok daha nitelikli ortamda ürünlerini satacak." şeklinde konuştu.

İl Müdürü Kayacan ise ilki geçen yıl Kocasinan'da açılan organik ürünler pazarının ikincisini Talas'ta açacak olmanın sevincini yaşadığını belirterek, "Organik ürün, herkesin cesaret edemediği bir sektör. Cesaretlerinden dolayı üreticilerimizi tebrik ediyorum. Üretmenin yanında, pazarlamak da önemli. Bu konuyu açar açmaz kabul eden Mustafa Başkan'a teşekkür ediyorum. Organik üretim, Kayseri'de hızla büyüyor. 2012 yılında hemen hemen yokken 2013'te yaklaşık bin 370 dekarlık alanı kapsıyordu. 2014'te 2 bin dekara ulaşan organik üretimde, gelecek yılki hedefimiz 2 bin 500 dekar. Üreticimiz memnun, tüketicimiz de memnun. Herkes organik ürünleri almak için yarışır hale geldi." dedi. Dernek Başkanı Molu da organik ürünlerin ikinci pazarını Talas'ta açacak olmanın heyecanını yaşadığını ifade ederek, "Bu bizim için hayaldi ama gerçekleşti. Talas Belediye Başkanımız'a ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra belediye içine kurulan sembolik organik ürünler pazarı gezilerek ürünler tadıldı. CİHAN

Yorumlar