Taksim'de Soma protestosu

Soma'da meydana gelen maden kazası Taksim'de protesto edildi.     Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Örgütü ile Halkların Demokratik Kongresi İstanbul Meclisi üyelerinden oluşan grup, Galatasaray Lisesi önünde yaptıkları...

Google Haberlere Abone ol
Taksim'de Soma protestosu

Soma'da meydana gelen maden kazası Taksim'de protesto edildi.

    Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Örgütü ile Halkların Demokratik Kongresi İstanbul Meclisi üyelerinden oluşan grup, Galatasaray Lisesi önünde yaptıkları açıklama ile Manisa Soma’daki bir kömür ocağında meydana gelen kazayı protesto etti.

    Grup adına basın açıklaması HDK İl Yürütme Kurulu Üyesi Fatma İnce tarafından okundu. Soma'da yaşanan olayın kaza değil cinayet olduğunu belirten İnce, "Emekçilerin canlarını tehlikeye atmadan, insanca koşullarda çalışabilmeleri için AKP hükümetini bir an önce iş cinayetlerinin önlenmesi için başta taşeron sistemi olmak üzere güvencesiz ve esnek çalışma düzenini yasaklamaya çağırıyor; iş cinayetlerinin her düzeydeki sorumlularının derhal yargılanmasını istiyoruz. Sendikaların artık bu cinayetleri görmezden gelemeyeceklerini belirtiyor; sendikaları insanlık dışı bu çalışma düzenine karşı bir araya gelerek üretimden gelen güçlerini kullanmaya çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

    HDP İstanbul Eşbaşkanı Şamil Altan'ın da yaptığı açıklamanın ardından grup, olaysız şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar