Taksim’de Kazancı Yokuşu’nda ölenler anıldı

Taksim’de toplanan DİSK, KESK, TMMOB, TTB üyesi bir grup kadın, 1 Mayıs 1977 yılında yaşamını yitirenler için Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakarak basın açıklaması yaptı. Eylem sırasında bir sokak köpeğinin pankartı yırtmaya çalışması...

Google Haberlere Abone ol
Taksim’de Kazancı Yokuşu’nda ölenler anıldı

Taksim’de toplanan DİSK, KESK, TMMOB, TTB üyesi bir grup kadın, 1 Mayıs 1977 yılında yaşamını yitirenler için Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakarak basın açıklaması yaptı. Eylem sırasında bir sokak köpeğinin pankartı yırtmaya çalışması dikkat çekti.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Kurumu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi bir grup kadın, 1977 1 Mayıs olaylarında hayatını kaybedenler için Kazancı Yokuşuna karanfil bıraktı. Saat 19.00’da Fransız Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen grup “1 Mayıs 1977 katliamında kaybettiklerimizi unutmadık, unutmayacağız” yazılı pankart açarak Kazancı Yokuşu'na doğru yürüyüşe geçti.

'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Kadınlar yürüyor sistem çürüyor' şeklinde slogan atarak yürüyen grup, İstiklal Caddesi girişinde bir süre polis ile yürüyüş için pazarlık yaptı. Kadınlar daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında Kazancı Yokuşu’na gitti. Grup üyeleri burada 1977 yılında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunun ardından bir basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında bir sokak köpeğinin açılan pankartı çekiştirerek yırtmaya çalışması dikkat çekti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İncilay Erdoğan, “1 Mayıs 1977’de bu meydanda yaşamını yitiren işçi kadınları ve o gün kaybettiğimiz tüm sınıf kardeşlerimizin anılarını yaşatmak, özlem duyduğumuz bir dünyayı kurma mücadelesinde kaybettiğimiz tüm kadınları anmak için Haziran isyanının kalbi olan Taksim Meydanı’ndayız. Geçmişimizi bugünle buluşturmak, bugünün mücadelesini geleceğe taşımak için bir kez daha buradayız” dedi.

Grup üyeleri yapılan açıklamanın ardından Kazancı Yokuşu’na karanfil attı. Grup eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar