Taksim Hastanesi için yeşil alan önerisi

Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yenileme çalışmalarının ardından eski yerinde tekrar hizmete açılacak. Beyoğlu’ndaki bazı semt dernekleri, ön projenin yeniden değerlendirilerek yeşil alanın artırılması gerektiğini...

Google Haberlere Abone ol
Taksim Hastanesi için yeşil alan önerisi

Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yenileme çalışmalarının ardından eski yerinde tekrar hizmete açılacak. Beyoğlu’ndaki bazı semt dernekleri, ön projenin yeniden değerlendirilerek yeşil alanın artırılması gerektiğini belirtti.

İstanbulluların en çok kullandığı hastanelerden biri olan eski adıyla Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni adıyla Taksim Hastanesi, yenileme projesinin hayata geçirilmesinin ardından Sıraselviler Caddesi üzerindeki eski yerinde tekrar hizmete açılacak. Beyoğlu sakinleri Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan ön projeyle ilgili bazı eleştiri ve önerilerde bulundu. Cihangir Güzelleştirme Derneği, Ayaspaşa Derneği ve Galata Derneği başkanları hastane ile ilgili olumlu ve olumsuz görüşlerini Sağlık Bakanlığı ile paylaşarak ön projenin yeniden değerlendirilmesini talep etti.

Derneklerin özellikle üzerinde durdukları konular ise şöyle: “Hastane acil girişi, ana caddedeki ambulans girişine daha yakın olmalı. Hastane binası sit alanının tamamına yayılmamalı. Hastane projesi için ulusal bir mimarlık yarışması yapılmalı. Mevcut ön bahçe korunarak toplam inşaat alanı düşürülmeli, yeşil alan artmalı, ışık, hava sirkülasyonu ve tarihi çevreyle ölçek uyumu korunmalı. Yeni bir proje yerine, mevcut yapı üzerinde iyileştirmeler yapılmalı.”

CİHAN

Yorumlar