Takım formasıyla '4.4.2014' tarihinde evlendiler

Birbirine rakamsal uyum gösteren tarihlerde evlenmek isteyen çiftler, bu yıl da '4.4.2014' tarihinde evlenmek için aylar öncesinde nikah dairelerine başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Takım formasıyla '4.4.2014' tarihinde evlendiler

Birbirine rakamsal uyum gösteren tarihlerde evlenmek isteyen çiftler, bu yıl da '4.4.2014' tarihinde evlenmek için aylar öncesinde nikah dairelerine başvurdu. Çankaya Belediyesi evlendirme dairelerinde nikahlanan onlarca çiftten birinde, gelin ve damat siyah beyaz formayla nikah masasına oturdu. Beşiktaş taraftarı olan Fatma-Murat Baş çifti, arkalarında isimleri yazan Beşiktaş formaları ile evlendi. Nikah müzikleri ise Beşiktaş marşı oldu.

Özel bir gün olsun diye 4.4.2014 tarihinde evlendiklerini vurgulayan Baş çifti, "Beşiktaşlıyız, Beşiktaş’ı seviyoruz. Forma asildir, bir takım elbiseden de daha asildir. Bugün de buraya asil renklerle geldik. Formalarla nikah masasına oturmaya birlikte karar verdik. Aile büyükleri önce biraz yadırgadılar ama onlar da kabul ettiler. Biz mutluyuz, birbirimizi seviyoruz ve bugün özel bir gün evlenen herkese mutluluklar diliyoruz." dedi.

"RAKAMSAL UYUM OLAN TARİHLERDE BAŞVURULAR 3-4 KAT ARTIYOR"

Çankaya Belediyesi Evlendirme Dairesi yetkilisi Aycan Çakan, rakamsal uyum gösteren tarihlerde evlenme başvurularının 3-4 kat arttığını söyledi. Aycan Çakan, "Yeni dönem kayıtlarımızı Ocak ayı itibariyle almaya başladık. Bugün 4.4.2014 olduğu için aylar öncesinden günler alınmaya başladı. Henüz çok yaz dönemi yoğunluğuna girilmemesine rağmen, bugün 4.4.2014 olduğu için normal rakamların 3-4 katı üzerinde nikah kıyımımız var. Şu anda 40’a yakın içerde nikahımız var, yaklaşık 20-30 tane dışarda var. Dışarda dediğimiz nikah memurlarımızın vatandaşın istediği yere gittiği nikahlar” diye konuştu.

Rakamsal uyum gösteren tarihlerin tercih edilme nedenini unutulmasının zor olmasına bağlayan Çakan, bu tarihlerin genellikle erkekler tarafından tercih edildiğini kaydetti.

GELİN VE DAMADIN DOĞUMUNU YAPTIRAN DOKTORUN NİKAH ŞAHİTLİĞİNİ YAPTIĞINI GÖRDÜM

Nikah memuru Aycan Çakan, hiç unutamadığı bir anısını şöyle anlattı: "Ben evlenen bir çiftin her ikisinin de doğumunu gerçekleştiren bir hocanın şahitliğinde bir nikah kıydım. Ağlaya ağlaya kıyılan bir nikahtı, çünkü her ikisinin doğumunu gerçekleştirmiş ve aynı zamanda onların nikah şahitliğini de yapıyordu. Bu gerçekten çok ayarladığınızda olabilecek bir olay değil. Benim de çok duygulanarak kıydığım bir nikahtı. Genellikle sevgiden kaynaklı büyük coşkulu nikahlar görüyorsunuz. Bir gelinimize 'ne olur sakın bayılmayın ben nikahınızı kıyayım ondan sonra..' falan diye teselli ettiğim çiftler olabiliyor." CİHAN

Yorumlar