Tablet bilgisayarlar dağıtıldı

Vali Orhan Düzgün, Kayseri’de gerçekleşen törende 12 bin civarındaki 9. sınıf öğrencisi ile öğretmenlerine tablet dağıtımına başlanacağını kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Tablet bilgisayarlar dağıtıldı

Vali Orhan Düzgün, Kayseri’de gerçekleşen törende 12 bin civarındaki 9. sınıf öğrencisi ile öğretmenlerine tablet dağıtımına başlanacağını kaydetti. Düzgün, mart ayı sonuna kadar tablet bilgisayar dağıtımının bitirileceğini, il genelindeki teknik altyapıları hazır hale getirilen 77 okulun tamamında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin çağdaş eğitim teknolojileri ile desteklenmiş olarak devam edeceğini ifade etti.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri’de öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtım törenine katıldı. Vali Düzgün, tablet bilgisayarların dağıtılacağı Sami Yangın Anadolu Lisesi’ne gelişinde, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ile öteki ilgililer tarafından karşılandı. Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında tablet bilgisayarların dağıtılacağı 9’uncu sınıf öğrencileri tarafından çiçekle karşılanan Vali Düzgün, bir süre öğrencilerle tablet bilgisayarların önemi üzerine sohbet etti.

Daha sonra öğrenci ve öğretmenlerle davetlilerin bulunduğu okulun konferans salonuna geçen Vali Düzgün, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin sahip olduğu imkânlar ve teknolojik donanımların her yıl arttığını söyledi.
FATİH Projesi’ni, “Eğitimde teknolojiyi yakalamak adına önemli bir fırsat eşitliği” olarak gördüğünü dile getiren Vali Düzgün, şöyle devam etti: “Devletimizin pek çok konuda sağlamış olduğu ilerlemelere paralel olarak sınıflara bu teknolojik imkanların girmesi öğretmen ve öğrencilerimiz açısından son derece önemli. Devletimizin sağlamış olduğu bu imkânların daha iyi insan gücü ve insan kaynağına kavuşmamız açısından önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda da 9’uncu sınıf öğrencilerimizin tamamına tablet bilgisayarların dağıtılacak olması da bu anlamda önemli bir fırsat eşitliğidir. Tablet bilgisayarların amacına uygun olarak kullanılması ve tablet içindeki yazılım ve donanımlara hâkim olabilmeleri için öğretmenlerimize eğitim verildi. Eğitim alamayan öğretmenlerimizle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Sağlanan bu imkânın öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından en verimli şekilde kullanılacağına inanıyorum.”

Vali Düzgün, konuşmasının sonunda, törenin gerçekleştirildiği Sami Yangın Anadolu Lisesi’nin eğitim kalitesi ile Kayseri’nin sayılı okullarından biri olduğuna işaret ederek, okulun yapımını üstlenip eğitim camiasına bağışlayan hayırsever Sami Yangın’a şükranlarını iletti. Kayseri’de, 5 ilçede 11 okulda gerçekleştirilen eş zamanlı törenlerle 448 öğretmen ve 202 öğrenciye tablet bilgisayarı dağıtılmış oldu.
Vali Düzgün, törenin ardından, Sami Yangın Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Dinç’ten okulun genel durumuna ilişkin bilgi aldı.


CİHAN

Yorumlar