SYRİZA Heyeti'nden Diyarbakır Ziyareti

SYRİZA partisinden bir heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
SYRİZA Heyeti'nden Diyarbakır Ziyareti

Yunanistan'da iktidara gelen SYRİZA partisinden bir heyet, Kobani'ye destek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'la buluştu.

KÜRTLER VE YUNANLAR ARASINDAKİ KÖPRÜ ÖNEMLİ

Heyet başkanı Giorgos Karatsioubanis, 'Kürtler ve Yunan halkı arasındaki köprü önemli. Bizleri deniz bölmüş olabilmekte fakat birlikte kültürlerimiz var' dedi. Kışanak, Yunan halkının tarihte iri acılar çektidiğini belirterek, 'Direnişler sergiledi, Kürtler de böyledir. Yunanistan'da faşizme karşı direniş ile Kobani'deki direnişte bizin için tıpkı manası taşıyor' dedi.

ZİYARETİN AMACI KOBANİ'YE DESTEK

Yunanistan'da iktidara gelen SYRİZA partisinden 22 benlik bir heyet, saldırdığı IŞİD'ten temizlenen Kobani'ye destek eda etmek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti. Rojava Derneği Başkanı Hüseyin Durmaz'ın da yer aldığı heyeti kapıda Kışanak, tek tek karanfil vererek karşıladı.

'OLUŞTURDUĞUNUZ DEMOKRATİK MODEL BİZİ HEYECANLANDIRIYOR'

SYRİZA heyetinin başkanı Giorgos Karatsioubanis, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşanları övüp, Kobani ile dayanışma amacıyla Yunanistan'da kampanya başlattıklarını ve bu kampayalar çerçevesinde insani besin yardımlarında bulunduklarını kaydetti. Kobani'nin savunulmasının fazla aşırı mühim olduğuna yer veren Karatsioubanis, şunları söyledi:

'Bu alana de ilk kere geldik ve fazla aşırı heyecanlıyız. Kobani'nin savunulması fazla aşırı önemliydi. Bütün dünya ve Avrupa'da bilhassa de Yunanistan'da bununla ilgili dayanışma organizasyonları düzenledik ve halen düzenliyoruz. Kobani ile sırf dayanışma için değil tıpkı süre yakın bir münasebet içerisinde geldik. Amacımız Kürtler ve Yunanlar arasındaki yakınlığı sağlamak ve münasebet diyaloğunu arttırmaktır. İki kamu arasındaki köprü bizim için fazla aşırı önemli. Bizleri deniz bölmüş olabilmekte ama, birlikte kültürlerimiz var. Onun dışında faşizme karşı, kapitalist düzene karşı savaşta da Yununistan'da da bir direniş var. Aynı sürede Kobani'de de böyle direniş mevcut bir fazla aşırı noktada kazandı ve bu direniş devam ediyor. Aynı sürede sizin oluşturmuş olduğunuz demokratik model de bizi heyecanlandırıyor ve bu bizler açısından da fazla aşırı önemli.'



KOBANİ HALKLAR ARASI DAYANIŞMANIN VESİLESİ OLDU

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Kobani meselesi için SYRİZA partisinin gösterdiği duyarlılık ve dayanışmada ötürü heyete teşekkür ederek şunları söyledi:

'Kobani'de iki şey kazandı. Birincisi direnişti, biri de dayanışmaydı her ikisi de önemliydi. Oradaki direniş sırf bir toprak savunması, sırf bir halkın kendisini savunması değildi. Tüm insanlık ve demokrasi hesabına yürütülen bir direnişti ve bunun kazanılmış olması hepimiz hesabına ümit verici. Kobani gerçekte halklarımız içerisinde bir köprü oldu. Tüm dünyada fazla aşırı ayrıcalıklı halklardan bireyler Kobani direnişini sahiplendiler ve dayanışma gösterdiler. Kobani halklar arası dayanışmanın vesilesi oldu. Kobani, Yunan halkı ve Kürt halkı içerisinde bir köprü olmuştur. Sizlerde bu dayanışmanın bir parçası şekilde bugün buradasınız ve bu son derece önemlidir.'

KIŞANAK: YUNANİSTAN'DA FAŞİZME, KOBANİ'DE IŞİD'E KARŞI DİRENİLDİ

Kışanak sözlerine şöyle devam etti: 'Dünyanın diğer ülkelerinde yer aldığı bu şeklinde Yunanistan'da da böyle bir arkadaşlık elinin uzatılması, böylesine bir dayanışmanın örgütlenmesi bizim için son derece önemliydi. Yunan halkı da tarihte acılar yaşamış, iri direnişler sergilemiş bir halk. Kürtler de böyle. Birbirimize benzer taraflarımızda var. Ben iki halkın içerisinde daha canlı ilişkilerin, dayanışmaların bundan sonra da geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Yunanistan'da faşizme karşı direniş ile Kobani'deki direnişte bizin için tıpkı manası taşıyor. Halklarımız arasına bu direniş ruhu iri yardım sağlayacaktır.'

KARŞILIKLI HEDİYELER VERİLDİ

Karşılıklı konuşmalardan sonra SYRİZA partisi yöneticileri, Kışanak'a, 'Kobani dayanışma afişi' ile partinin İngilizce, Yunanca, Türkçe ve Kürtçe, 'direniş' yazılı afişi armağan edildi. Kışanak'ta heyet başkanı Giorgos Karatsioubanis'e Diyarbakır'ı izah eden bir seramik armağan etti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar