Sütte bakteri oluşumu, soğutma tanklarında muhafaza ile korunuyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sütte bakteri oluşumunun önüne geçmek için 12 tonluk bir soğutma tankı daha kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Sütte bakteri oluşumu, soğutma tanklarında muhafaza ile korunuyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sütte bakteri oluşumunun önüne geçmek için 12 tonluk bir soğutma tankı daha kuruldu. Mevsimine göre günlük 35 ile 40 ton süt toplanan Manavgat'ta Yeniköy'de bulunan 12 tonluk süt toplama tanklarında muhafazası yapılıyor.

Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği (MASÜB) Başkanı Bilal Ay, yaptığı açıklamada, süt toplama ve muhafazasında 2 noktaya kurdukları soğutma tankı ile korumayı 24 tona çıkardıklarını söyledi.

Toplanan sütleri Yeniköy ve Taşağıl'da bulunan süt soğutma tanklarında muhafaza ettiklerini anlatan Ay, çiğ sütün her 20 dakikada bir bakteri ürettiği için sağım yapıldıktan sonra sütü korumanın da önemli olduğunu kaydetti.

Kaliteli ve nitelikli sütün ve süt mamullerinin her zaman alıcısının olacağını belirten Ay, bunun yolununda ilk önce sütün korunmasında geçtiğini ifade etti. Ay, şu bilgileri verdi: "Birliğimizi 8 yıl önce kurduk. Birliklerin sütün korunması ve süt mamullerinin marka değeri oluşturmada önemli olduğuna inanıyoruz. Sağılan sütte bakteri oluşumunun önüne geçmenin yolu soğutma tanklarında muhafaza etmekten geçiyor. 8 yıl içinde Manavgat sütün muhafazasında Antalya ve ilçelerinde model oldu. Yeniköy'deki soğutma tankı sistemi ve süt analizi laboratuvarını incelemeye Türki cumhuriyetlerinden yetkililer geldi. Aynı modelin ülkelerinde kurulması için bilgi aldı. Sütün korunmasında model olduk."

Ay, hedeflerinin sütün korunmasında sütte bakteri oranını Avrupa Birliği(AB) normlarına çekmek olduğunun söyledi. CİHAN

Yorumlar