Susuz kalan ilçede halk sokağa döküldü

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde, belediyenin BEDAŞ’a olan borcu yüzünden suyu akmayan halk, sokağa dökülerek polisle karşı karşıya kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Susuz kalan ilçede halk sokağa döküldü

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde, belediyenin BEDAŞ’a olan borcu yüzünden suyu akmayan halk, sokağa dökülerek polisle karşı karşıya kaldı.
belediyeye yürüyen vatandaşlar ile polis arasında arbede yaşandı. Arbede sonunda vatandaşlar, belediye önüne siyah çelenk bırakarak ayrıldı.

Vatandaşlar, yapılan eylemde Keskinli Başbakan Yarımcısı Beşir Atalay’a sitem etti. CHP’li taraftarlar ise vatandaşların kullanması için ıslak mendil dağıttı. Vatandaşlar, ‘Bakanımız olacağına iş yapanımız olsun, başkan istifa, her yer gelişiyor, Keskin bitiyor, çok şey değil su istiyoruz, su yoksa oy yok, 1 bakan 2 velik artı susuzluk ve saltık ilçe takas olur,’ pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştılar.

Yaklaşık 500 kişilik grup, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda cuma namazı çıkışında toplanmaya başladı. Ardından, ulusal ve yerel basına açıklama yapan grup, belediyeye yürümeye başladı. Gruba polis tarafından ilk müdahale, meydan çıkışında yapıldı. Burada engeli aşan grup, ellerinde bulunan pankartlarla yürüyüşlerine devam etti. Polis, ikinci engeli belediye bahçesi girişinde gerçekleştirdi. Burada vatandaş ve polis arasında arbede yaşandı. Arbede ile polisler, vatandaşları durdurdu. Hemen ardından polis ile vatandaşlar arasında pazarlık başladı. Pazarlık sonunda 2 kişinin belediye önüne siyah çelenk koymasına izin verildi. Siyah çelengi koyan vatandaşlar, olaysız şekilde belediye önünden ayrıldı.

Susuzluk yüzünden perişan olduklarını ifade eden Mustafa Keskin isimli vatandaş, Keskin ilçesinin susuzluktan kokmaya başladığını söyledi. Keskin’e kimsenin sahip çıkmadığını belirten Mustafa Keskin, “Oy zamanı siyasiler gelmeyi biliyor. Başka zaman unutuyorlar.” dedi.

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde yaklaşık 10 gündür su sıkıntısı yaşanıyor. Kırıkkale'nin 10 bin nüfuslu Keskin Belediyesi'nin BEDAŞ'a olan 1 milyon TL'lik borcu nedeniyle elektriği kesik. Elektriğin kesilmesi nedeniyle ilçeye su pompalanamayınca halk susuz kaldı. Suların kesilmesiyle birlikte, içme suyunu kuyulardan ve mahallelerde bulunan çeşmelerden temin etmeye başlayan vatandaşlarda ishal vakası görülmeye başladı. CİHAN

Yorumlar