Sürücü ihmali pat pat kazalarında ölüme davetiye çıkartıyor

Tarım aracı olarak kullanılan ve trafiğe çıkması yasak olan pat pat denilen tarım araçlarının uygunsuz ve bilinçsiz kullanılması kazalara davetiye çıkartıyor. Küçük ve kullanışlı olmasıyla bilinen tarım aracı pat patlar son zamanlarda...

Google Haberlere Abone ol
Sürücü ihmali pat pat kazalarında ölüme davetiye çıkartıyor

Tarım aracı olarak kullanılan ve trafiğe çıkması yasak olan pat pat denilen tarım araçlarının uygunsuz ve bilinçsiz kullanılması kazalara davetiye çıkartıyor.

Küçük ve kullanışlı olmasıyla bilinen tarım aracı pat patlar son zamanlarda teknolojik gelişmelerle farklı alanlarda da kullanılmaya başlandı. Özellikle tarım alanlarında yük taşımak ve toprağın işlenmesinde kullanılan pat patın farklı amaçlarda kullanılması ölümcül kazalara davetiye çıkartıyor. Özellikle de insan ve işçi taşımacılığının yanında ağır yük taşımasında da kullanılması kazalara davetiye çıkartırken, trafikte seyretmesi için teknik donanımları yetersiz olması ve normal araç gibi kullanılması da kazaların yaşanmasına neden oluyor.

Pat pat tarım araçları bölge bayisi olan Ali Fidan, “Halk arasında pat pat olarak bilinen ve kullanılan tarım aracı adı üstünde olduğu gibi tarım sektöründe ve uygulamasında kullanılır. Satıcılar olarak bizler müşterilerimizi bu araçların teknik özelliklerini ve kullanım şekillerini gösteriyoruz. Eğer bu araçlar farklı alanlarda kullanılırsa ve bilinçsiz olarak kullanılırsa kazalar kaçınılmaz oluyor. Özellikle de trafiğe çıkarılması da kazalara davetiye çıkartıyor. Normal araçlarda bulunan özellikleri taşımadığı için bu araçların trafikte seyretmesi tehlikeli ve tamamen sürücü ihmalinden kaynaklanmaktadır. Pat pat kullanan çiftçilerimizin kendi can güvenliği ve başkalarının can güvenliği için bu konuda daha dikkatli olmalarını ve sadece bahçe işlerinde kullanmalarını öneriyoruz. Aksi takdirde sürücü ihmallerinden kaynaklanan kazalarda ölümle ve ciddi yaralanmalarla karşı karşıya kalınabilmekte bunun için tedbirli davranmamız gerekir.” dedi.

Fidan, gün geçtikçe teknolojik gelişmeyle birlikte devlet desteğiyle de bu tür araçlara talepler arttı, bu artış iyi yönde değerlendirilmeli ve çiftçilerimizin bilinçlendirerek bu türlü kazaların yaşanmasının önüne geçilebileceğini belirtti. CİHAN

Yorumlar