Suriye'ye götürülmek istenen Muhammed ailesine kavuştu

Konya'da Suriye'ye götürülmek istendiği iddia edilen 16 yaşındaki Muhammed Ergun, Hatay'da bulunarak ailesine teslim edildi. Dün İskenderun polisi tarafından babasına teslim edilen Muhammed, Konya'da annesi ve babaannesi ve yakınları tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Suriye'ye götürülmek istenen Muhammed ailesine kavuştu

Konya'da Suriye'ye götürülmek istendiği iddia edilen 16 yaşındaki Muhammed Ergun, Hatay'da bulunarak ailesine teslim edildi. Dün İskenderun polisi tarafından babasına teslim edilen Muhammed, Konya'da annesi ve babaannesi ve yakınları tarafından sevinçle karşılandı.

Konya'da ailesiyle birlikte yaşayan ve geçen pazartesi günü marketlerine gelen U.B. isimli şahısla görüştükten sonra "Toptancılara gidiyorum." diyerek işyerinden ayrılan ve bir daha geri dönmeyen Ergun, güvenlik güçleri tarafından Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulundu. İskenderun'a gelen babası Hasan Ergün ve amcasına teslim edilen Muhammed, dün akşam saatlerinde ailesinin yaşadığı Konya'ya getirildi. Mahalle sakinleri ve arkadaşlarının tezahüratlarıyla market önünde karşılanan Muhammed, araçtan inerek babaannesi Fadimana Ergun'a (67) sarıldı, mahalle sakinleri ve kendisini karşılayan yakınlarına teşekkür etti. Babanne Ergun ise büyük bir özlemle sarıldığı torununun boynuna elindeki Türk bayrağını doladı.

"AİLENİN EVİNDE BAYRAM HAVASI"

Muhammed'in Konya'ya dönmesinin ardından ailenin evinde bayram havası yaşandı. Mahalleden arkadaşları ve yakınları aileyi ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Oğlunun dönüşünü büyük bir sevinç ve gözyaşıyla karşılayan anne Dilek Ergun, "Çok mutluyum bu mutluluk hep devam etsin. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın." dedi. Baba Hasan Ergun ise "Saat 11.00'de İskenderun'dan bize telefon geldi. İskenderun'a gittik, oğlumuzu çok şükür sağ salim aldık, geldik. Sağlık ve sıhhati yerinde, herhangi bir şeyi yok. Allah'a şükür, şimdi iyiyiz. Herhangi bir sıkıntımız yok. Allah'a çok şükür." dedi.

BABASINI ARAYARAK BENİ SURİYE'YE GÖTÜRMEK İSTİYORLAR DEMİŞTİ

Konya'daki ailesine ait marketten ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Muhammed, Hatay Reyhanlı'dan babasını arayarak, 'Baba beni Suriye'ye götürmek istiyorlar. Kurtar.' demişti. Aile, güvenlik güçleriyle irtibata geçerek çocuklarının yurt dışına çıkışına engel olunmasını istemişti. CİHAN

Yorumlar