Suriyeliler çatıya kurulan konteyner evlerde yaşıyor

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Gaziantep'e yerleşen Suriyeliler, evlerin çatısına kurulan konteyner evlerde yaşıyor. Denetimsizlikten yakınan vatandaşlar yaşanan olaylara tepki göstererek, artık devletin bir çözüm bulmasını istiyor. Gaziantep’te...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeliler çatıya kurulan konteyner evlerde yaşıyor

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Gaziantep'e yerleşen Suriyeliler, evlerin çatısına kurulan konteyner evlerde yaşıyor. Denetimsizlikten yakınan vatandaşlar yaşanan olaylara tepki göstererek, artık devletin bir çözüm bulmasını istiyor.

Gaziantep’te bir evin çatısına kurulan konteyner evler mülteci yoğunluğunu gözler önüne seriyor. Şahinbey ilçesine bağlı İnönü Caddesi'nde bulunan bir evin çatısına kurulan 3 tane konteyner içerisinde Suriyeliler yaşıyor. Bina sahibinin çatıya koyduğu konteynerlerin bir tanesini Suriyelilere 600 liraya kiraya verdiği öğrenildi.

Bazı Gaziantepli vatandaşlar Suriyelilerden muzdarip olduklarını dile getirdi. İhsan Bozduman isimli bir vatandaş, "Ne evlerimizin, ne işlerimizin, ne trafiğin ne de yaşantımızın tadı kaldı. İş yerlerimizde her an gasp korkusu ile yaşıyoruz. Hatta benim babamın iş yerini Suriyeliler gasp etti. Devlet büyüklerinden bir çare bekliyoruz." dedi.

Suriyeliler yüzünden işini kaybettiğini söyleyen Şerbetçi Ömer Şenel, "Suriyeliler geldi geleli reziliz. Şerbetçiyim ben, meyan tulumunu sattım. Durumlar kötü, herkes burada kan ağlıyor. 150 liraya ev veren adam 250 lira istiyor. Belediye Başkanı Tahmazoğlu'na gidiyoruz, kimse bizle görüşmüyor. Her gün biri bıçaklanıyor. Suriyelilerin hepsi kabadayı oldu, ellerinde bıçakla geziyor. Kimse karışmıyor, bizim devletimiz Türk milletine düşman olmuş." diye konuştu.

Yılmaz Köşker isimli bir esnaf ise çatıya konulan konteynerlerden bir tanesinin Suriyelilere 600 liraya kiraya verildiğini ifade ederek, "İçinde aileler oturuyor. Suriyelilerin akıbetini devlet düşünmezse artık biz düşüneceğiz diye bir kaide yok. Suriyeliler her gün birini bıçaklıyor. Hırsızlık yapıyor, gasp yapıyor. Yarın bir gün ne olacak, biz de silahlanacağız. O zaman olay büyüyecek. Bütün iş yerleri Suriyelilerin. Buna bir çözüm bulması lazım devletin." şeklinde tepkisi dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar