Suriyeli çocuklara 62 bin TL yardım toplandı

Sivil Toplum kuruluşları (STK) tarafından Suriyeli çocuklar için Sivas’ta başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde 62 bin TL yardım toplandı.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli çocuklara 62 bin TL yardım toplandı

Sivil Toplum kuruluşları (STK) tarafından Suriyeli çocuklar için Sivas’ta başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde 62 bin TL yardım toplandı. Yardım çeki İnsani Yardım Vakfı İHH’ya teslim edildi.

Suriyeli çocuklar için 58 sivil toplum kuruluşu tarafından 17-30 Ocak tarihleri arasında kermes düzenlendi. Ayni yardımın yanı sıra 62 bin TL yardım toplandı. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İmam Hatipler Derneği'nde bir araya gelerek toplanan yardımı temsili olarak İHH’ya teslim etti.

Sağlık Sen Şube Başkanı Efe Zileli, burada yaptığı açıklamada, “58 sivil toplum kuruluşu olarak Sivas’ta Suriyeli kardeşlerimiz için düzenlemiş olduğumuz kermes 14 gün sürdü. Bugün itibariyle toplamış olduğumuz 62 bin TL’yi İHH’ya teslim edeceğiz. Buradan bizlere destek veren tüm STK’lara ve Sivaslılara teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İnsani Yardım Vakfı Gönüllüsü Özcan Duman ise sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Suriyeli çocuklar için toplamış oldukları yardımların kendilerine ulaştığını belirterek, “Biz de bu yardımları İHH olarak en hızlı bir şekilde Suriye Acil Yardım Masası'na ulaştırıp, oradan da Suriyeli çocuklara ulaşmasını sağlayacağız. Çalışmada emeği geçen 58 STK’ya çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, bu kampanyaya destek veren kadirşinas Sivas halkına göstermiş oldukları fedakârlığa ve hayırseverliğe çok teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.
CİHAN

Yorumlar